După ce miercuri noaptea trenul cu copii a rămas blocat ore în șir în apropiere de Gara de Nord, „trenul groazei” s-a blocat din nou, de data aceasta în pădurea din localitatea Valea Albă, în apropiere de Drobeta Turnu-Severin. Locomotiva trimisă pentru a ajuta s-a stricat și ea iar garnitura s-a pus în mișcare abia după trei ore, cu ajutorul unei a treia locomotive.

Citeste si: Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul feroviar de la Fetești, reținut

Trenul cu copii a rămas blocat 3 ore într-o pădure 

Traficul feroviar a fost blocat pentru trei ore pe Magistrala 900 Craiova–Timișoara, din cauza trenului IR 1991, care se deplasa pe relația Mangalia –Timișoara, rămas imobilizat în stația Valea Albă (jud. Mehedinți), a anunțat Infotrafic.

Potrivit unor surse citate de presă, trenul s-a oprit din cauza unei defecțiuni la frâne. După ce locomotiva trimisă s-a stricat și ea, a fost nevoie de o a treia pentru ca trenul să se pună în mișcare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Iadul căilor ferate. Haos pe ruta București- Constanța, după ce un tren a deraiat

„Trenul IR 1991 Mangalia – Timișoara Nord a fost oprit în stația Valea Albă din cauza defectării locomotivei. Trenul a fost pus în mișcare, cu o nouă locomotivă, în jurul orei 19:05. Facem mențiunea că în stația Roșiori călătorii au primit apa și croissant, în stația Valea Alba pe perioada staționării au primit apa, iar în stația Turnul Severin vor primi apa si croissant.

Siguranța și securitatea călătorilor nu a fost afectată”, a transmis CFR.

Părinții, disperați de starea în care se aflau copii lor

Mama unuia dintre copiii care se aflau în tren a vorbit la Antena 3 despre ceea ce s-a întâmplat.

”Inițial cei de la CFR le-au spus în tren că deviază acest traseu de pe București și prima stația în care vor opri este Videle, pentru că vorbisem prin cunoștințe să le ducă copiilor mâncare și apă în gară în București. Au oprit în București, deci n-au mai deviat traseul, iar acolo le-au dat un corn cu ciocolată și o sticlă de apă. Au plecat mai departe, au ajuns undeva la 15 km de Drobeta Turnu-Severin, în localitatea Valea Albă, unde au rămas fără frâne și sunt blocați de două ore din nou. A plecat din Drobeta Turnu-Severin o locomotivă către ei, care în momentul în care au făcut probele s-a defectat. Este inuman. Nu mai au nimic de mâncare”, a povestit mama unui copil din tren.

Părinții au venit în zona Valea Albă și au preluat din tren copiii. Acest tren a fost în spatele trenului blocat azi noapte la Fundulea. Imagini de la fața locului de pe rețelele de socializare:

Directorul CFR Călători: Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! 

Directorul CFR, Ovidiu Vizante, a declarat, joi dimineața, la același post TV, că directorii CFR au încercat să găsească miercuri noaptea o soluție pentru trenul blocat în câmp și a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru cei 30 de copii care au stat opt ore în tren.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Jurnalist: Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii 8 ore, abandonați în câmp.
- Ovidiu Vizante: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.
- Jurnalist: Pai nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!
- Ovidiu Vizante: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?
- Jurnalist: Deci nu se putea face nimic pentru acei oameni? Au primit apă măcar?
- Ovidiu Vizante: Vor primi când ajung la București!
- Jurnalist: După 8 ore?
- Ovidiu Vizante: Da, dumneavoastră căutați senzaționalul... Mulțumesc! La revedere!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si