Brazilia, record după record de decese din cauza COVID-19

Brazilia a înregistrat miercuri pentru prima dată mai mult de 2.000 de morţi cauzate de COVID-19 în 24 de ore, potrivit ultimului bilanţ oficial al Ministerului Sănătăţii. Brazilia a raportat nu mai puțin de 2.286 de decese noi.

Țara cu 212 de milioane de locuitori este a doua cea mai îndoliată din lume după Statele Unite- sunt în prezent 270.656 de decese cauzate de coronavirus în Brazilia, la un număr total de 11,2 milioane persoane infectate.

Citeste si: Care este eficacitatea vaccinului Pfizer. Rezultate incredibile ale unui studiu pe 7,5 milioane de oameni

Spitalele din Brazilia, la un pas de colaps

Datele vin după cea mai neagră săptămână din istoria țării sud-americane. Un institut național de cercetare a anunțat că spitalele din majoritatea orașelor braziliene sunt „aproape de colaps” din cauza numărului mare de persoane infectate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Brazilia înregistrase și marţi un nou record negativ  de decese asociate COVID-19, după cea mai neagră săptămână de până acum de la debutul epidemiei, potrivit Agerpres. Conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii în seara zilei de marţi, era 1.972

decese în 24 de ore.

Recordul negativ anterior, de 1.910 de decese, a avut loc miercurea trecută, după un alt vârf de 1.641 cu o zi în urmă.

Situație imposibilă în secțiile ATI din Brazilia

Potrivit institutului de cercetare Fiocruz, cel mai mare din Brazilia, citat de Agencia Brasil, situaţia pacienţilor cu COVID-19 în secţiile de terapie intensivă din ţară este 'extrem de critică'.

În 13 din cele 26 de state ale federaţiei, gradul de ocupare a locurilor la terapie intensivă trece de 90%.

Fiocruz avertizează că circulaţia intensă a persoanelor şi accelerarea propagării virusului au favorizat apariţia unor 'variante îngrijorătoare' ale SARS-CoV-2 în Brazilia, precum varianta P.1 ce pare să se fi dezvoltat în Amazonia.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si