”Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaţilor, săptămâna viitoare. Unul dintre amendamente importante se referă confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice, inclusiv a utilajelor şi/sau vehiculelor folosite”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Costel Alexe.
Citeste si: Ce bogați sunt deputații fără măști, amendați de polițiști la un fast-food din Centrul vechi! Solomon și Stativă au terenuri, case, câte 3 mașini și salarii uriașe!
Potrivit acestuia, noua prevedere legală face parte din setul de măsuri pentru combaterea tăierilor ilegale din pădurile României.
”Astfel, pe lângă amendă şi cercetare penală, hoţii de lemne vor rămâne şi fără mijloacele pe care le folosesc pentru comiterea ilegalităţilor”, a mai afirmat Alexe.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Bogdan Drăghici de la T.A.T.A. a intrat în greva foamei în închisoare! Avocatul e cercetat pentru viol asupra minorilor
Potrivit acestuia, setul de măsuri mai cuprinde înăsprirea sancţiunilor, încadrarea la infracţiune a oricărui furt de arbori, indiferent de cantitate, sau schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat.
Reprezentanţii USR solicită adoptarea, de urgenţă, în sesiunea extraordinară, a legilor de modificare a Codului Silvic, pentru evitarea sesizării Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din cauza tăierilor ilegale de păduri
din România.
Citeste si: Situație revoltătoare într-o mănăstire din Suceava. Nu se mai ține cont de reguli
Anterior, USR a reclamat un ”atac fără precedent în Parlament la adresa pădurilor”, afirmând că ”se încearcă preluarea controlului absolut al pieţei de lemn din România”, prin introducerea unui amendament care ar elimina articolul antimonopol din Codul Silvic.