Costica Constanda, omul care este protagonistul celei mai mari executari silite din Romania (Satul Francez – 43 milioane euro), s-a imbogatit printr-o „combinatie” imobiliara care era sa-l lase fara casa pe ambasadorul Statelor Unite. Bizarul episod a avut loc in 1996.
Constanda a cumparat, la mijlocul anilor 90, 4.200 mp de teren in Bulevardul Kiseleff din Capitala, de la doua familii mostenitoare ale Domnitorului Scarlat Calimachi, care reusisera sa obtina retrocedarea parcelelor de teren intr-o perioada in care acest lucru era considerat aproape imposibil.

Constanda si sotia lui, Maria, au cumparat terenurile din Kiseleff 17 si 17 bis, adica exact terenul de sub fosta resedinta a ambasadorului american la Bucuresti.

Aceasta este fosta resedinta a ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti

In 1999, sotii Constanda vand Regiei Autonome Locato (actualul RA-APPS) respectiva suprafata de teren pentru o suma-record: 5,5 milioane dolari. Asta insemna cam 1.300 dolari mp de teren, adica de vreo 300 de ori mai mult decat era valoarea pietei la vremea respectiva. Probabil ca Statul Roman s-a grabit sa-i faca oferta lui Constanda pentru a evita un conflict diplomatic declansat de o posibila evacuare a ambasadorului din vila sa. Sau poate ca nu...

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

La vanzare, Constanda a primit o prima transa de 2,8 milioane dolari, urmand ca, trimestrial, sa mai primeasca cate 530.000 dolari. Contractul prevedea ca in cazul in care Statul nu reuseste sa-si achite ratele, afaceristul isi va lua inapoi terenul si va ramane si cu banii achitati pana atunci.


Ambasadorul SUA in Romania a mai locuit in vila din Kiseleff pana in 2013, atunci cand s-a mutat intr-o alta locatie, in apropierea Parcului Herastrau.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si