După scumpirea gazelor și a energiei electrice, vor crește și prețurile alimentelor din România. De luna viitoare, produsele vor costa cu 25% mai mult. 

Care sunt produsele pentru care vom plăti mai mult.

Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA),a anunțat că vor fi scumpiri de la jumătatea lunii octombrie la anumite preparate.

''Vom asista în urmatoarea perioadă şi cred că undeva începând cu jumătatea lunii octombrie la creşteri de preţuri pe medie de 10-12%.

La carnea de porc şi preparate chiar şi cu 20-25%'', a declarat acesta.

Majorările depind de de tarifele energiei electrice, gaze, dar și de cursul valutar. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Fără discuţie vor fi scumpiri ale alimentelor, vizavi de creşterile de preţ la energie electrică şi la gaze, care sunt în urma liberalizării preţurilor şi absenţei măsurilor luate de Guvern”, a declarat președintele FSIA.

Citeste si: Factură uriașă de 739.000 de lei la electricitate, deși nimeni nu locuiește acolo

Care va fi prețul unui kilogram de carne.

Dragoș Frumosu a declarat că prețurile cărnii de porc și al pâinii o să crească cu aproape un sfert, iar produsele lactate vor crește cu 15%.

”Eu cred că vom avea o creştere medie de 8-10% a preţurilor alimentelor, în maximum 3 luni, cu creşteri mai mari pe alte zone: la carnea de porc şi la preparate de porc cred că vom avea o creştere de 20-25%”.

Oamenilor nu le rămâne altceva de făcut, decât să se gândească de două ori când fac lista de cumpărături.

Citeste si: Scumpirile nu ne dau răgaz


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si