Spania a trecut de acest prag după un nou record, de aproape 17.000 de cazuri în 24 de ore. Aceasta numără circa 47 de milioane de locuitori, este cea de a şasea ţară din lume care atinge acest prag de un milion de cazuri, după SUA, India, Brazilia, Rusia şi Argentina, potrivit unei numărători efectuate de AFP plecând de la surse oficiale.
Al doilea val de infectări din Spania a provocat mai puține decese
Al doilea val al pandemiei de COVID-19 a cauzat mai puține morți decât primul, între martie şi aprilie, la vârful pandemiei, când Spania înregistra peste 800 de morţi pe zi. În plus, vârsta medie a pacienților contaminați a scăzut.
Însă, în condiţiile în care personalul medical se teme de o nouă saturaţie a spitalelor, ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a declarat că guvernul se gândeşte la noi măsuri restrictive, printre care şi impunerea unei interdicţii de circulaţie, cum au făcut-o deja Franţa, Belgia, Slovenia şi Italia, în două regiuni.
"Vom avea săptămâni foarte dificile, vine iarna, al doilea val nu mai este o ameninţare, este o realitate în toată Europa", a avertizat Illa, care a adăugat că guvernul este "deschis la toate propunerile" pentru limitarea contagierilor.
Franța se aproprie și ea de un milion de infectări cu COVID-19
În cazul Franței, aceasta se apropie de un milion de infectări, după ce a raportat ieri aproximativ 27.000
de infectări. Așadar, guvernul francez doreşte să poată aplica restricţii de circulaţie, de adunări şi privind deschiderea de localuri până cel puţin pe 1 aprilie 2021,
pentru a opri răspândirea noului tip de coronavirus, potrivit unui proiect de lege prezentat miercuri la Consiliul de Miniştri al Franţei.
Italia a înregistrat o cifră record, mai exact 15.000 de cazuri într-o zi
Situația nu este mai bună nici în Italia care a înregistrat peste 15.000
de cazuri într-o zi, un record de la debutul pandemiei. Guvernul a decis să pună sub carantină capitala, Roma, și două regiuni: Lombardia și Campania.
Citeste si: ULTIMA ORĂ: Bilanţ cutremurător în ţara în care trăiesc 700.000 de români
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citeste si: Specialist britanic: Coronavirusul va deveni permanent, așa cum este și virusul gripal anual
Cehia revine la carantină, deoarece a avut cea mai accelerată creștere a numărului de infectări din Europa
În altă ordine de idei, Cehia a revenit la carantină, pentru a opri valul uriaș de infectări cu SARS-COV 2 din ultima perioadă. Țara înregistrează în ultimele săptămâni cea mai accelerată creştere a numărului de contaminări din Europa.
Guvernul de la Praga a ordonat suspendarea activității magazinelor și serviciilor neesențiale. Ieșirea din casă mai este permisă doar pentru a merge la serviciu, la cursuri sau la medic.
"Aceste măsuri, chiar dacă sunt unele dure şi împovărătoare pentru populaţie, sunt absolut necesare", a declarat ministrul ceh al sănătăţii Roman Prymula.
Sursa: Digi24
Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro