Close sidebar
Close sidebar

COVID -19: O posibilă nouă mutaţie a virusului, descoperiă în Brazilia

O posibilă nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 a fost detectată în mai multe regiuni din Brazilia, a anunţat vineri Laboratorul Naţional de Calcul Ştiinţific (LNCC), aflat în subordinea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei, informează agenţia Xinhua.

Andreea Stoica,

Mutaţie coronavirus Brazilia

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cercetătorii brazilieni au descoperit noua variantă într-un context în care sistemul sanitar naţional se află în prag de colaps din cauza unei creşteri a numărului de cazuri de infectare cu varianta P.1 care a apărut în nordul statului brazilian Amazonas în noiembrie 2020.

Un studiu realizat în 39 de municipalităţi din cinci state braziliene "a condus la identificarea unei posibile noi variante a SARS-CoV-2 provenind din varianta B.1.1.33 aflată în circulaţie anterior în Brazilia", a declarat laboratorul într-un comunicat emis vineri.

O mutaţie ce ar putea "complica planificarea noilor strategii de control a COVID-19"

Această cea mai nouă variantă conţine o mutaţie ce ar putea "complica planificarea noilor strategii de control a COVID-19", a atras atenţia laboratorul.

Citeste si: Noi date despre pașaportul COVID european. Anunțul Comisiei Europene

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mutaţie coronavirus Brazilia

Rezultatele studiului au fost raportate în baza de date internaţională a genomului coronavirusului GISAID.

"Necesitatea tot mai mare de supraveghere genomică eficientă, pentru a putea identifica din pripă potenţialele mutaţii virale, este evidentă, contribuind astfel la îmbunătăţirea vaccinurilor actuale împotriva COVID-19", a subliniat laboratorul.

Citeste si: Italia- carantină națională la doilea an la rând, în weekendul Paştelui

De la începutul pandemiei, Brazilia a raportat 11.363.380 de cazuri de COVID-19, cu 275.105 decese.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI