COVID-19 România. În rândul copiilor, numărul infectărilor crește accelerat. Spitalele de pediatrie iau în calcul redeschiderea unor circuite pentru tratarea micuţilor infectaţi. 

Când ar putea începe valul 6 al pandemiei de coronavirus

Potrivit specialiștilor, subvarianta Omicron B.A.5 nu este foarte periculoasă, necauzând infecții severe. Specialiștii estimează faptul că  vârful valului 6 ar putea fi atins în luna august, în perioada concediilor.

În urma ultimelor raportări ale Ministerului Sănătăţii, peste 900 de români infectaţi cu COVID-19 au rămas în spitale pentru a fi trataţi.

Citeste si: VIDEO- Ministrul Sănătății a vorbit despre noul val pandemic. Cum vor începe elevii școala, fizic sau online?

Numărul celor internaţi ar putea fi aproape dublu, având în vedere că aceste cifre nu au mai fost actualizate de patru zile.

Cât de pregatită este România pentru valul 6

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În această perioadă, românii se tem ca nu cumva restricțiile să fie reintroduse. Spitalele sunt pline, iar centrele de vaccinare sunt închise. Din ce în ce mai des apare întrebarea dacă măstile vor trebui purtate din nou.

Până în acest moment nu sunt informații cu privire la o nouă obligativitate de purtare a măștii de protecție. Ministrul Sănătății a făcut o recomandare cu privire la purtarea acesteia în mijloacele de transport, în unitățile spitalicești și în alte spații publice închise.

Câte raportări au fost făcute în ultima săptămână?

În perioada 27 iunie- 3 iulie 2022 au fost înregistrate 7.726 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 1.307 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

„Ce trebuie să facă o persoană care are simptome COVID? Să se testeze la medicul de familie. Repunem în funcţiune şi acele centre de testare care vor fi accesibile persoanelor, mai ales în weekend, unde se pot duce să preleveze o probă, dacă au simptomatologie, după care fie rămân în observaţie la medicul de familie, care poate să le prescrie şi un tratament, fie merg la un centru de evaluare. Sau, în cazul unei evoluţii mai grave, se duc la spital", a declarat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Cetățenii care se îndreaptă către țări precum Italia, Spania, Grecia, Turcia sau Bulgaria nu au la acest moment nevoie de un certificat de vaccinare împotriva COVID-19. Odată ce infectările cresc, s-ar putea reintroduce restricțiile de călătorie. 

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma spune că România se va confrunta cu 10.000 de cazuri de Covid pe zi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si