Noua mutație și-a făcut deja prezența în mai multe state din Europa, dar și alte zone. Valul de infecți i cu noua variantă a devenit îngrijorător în ultima lună, iar India s-a constituit deja cod roșu și s-a reintrodus obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice.
Chiar dacă nu au fost semnalate schimbări în ceea ce privește gravitatea bolii generate de noua variantă, specialiștii atrag atenția că aceasta este mult mai contagioasă.

Citește și: Ce trebuie știut despre Arcturus, noua variantă SARS-CoV-2 aflată în atenția OMS

Noua variantă a fost identificată și în Marea Britanie, unde numărul infecțiilor este în creștere. Doar în ultima lună au fost depistate 50 de cazuri de infecție cu această subvariantă.

Această variantă „evoluează clinic la copii cu febră și tuse la care se adaugă pentru prima oară legat de subvariantele Omicron afectarea oculară sub formă de conjunctivită.”, declară Prof.dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citește și: Bilanț COVID-19: Peste 4.000 de persoane infectate în perioada 10-16 aprilie

Ce trebuie știut despre Arcturus, noua variantă SARS-CoV-2 aflată în atenția OMS

Există o nouă variantă a coronaviruslui pe care experții în boli infecțioase și oficialii din domeniul sănătății publice o urmăresc.

Marți, Ministerul indian al Sănătății a raportat 61.233 de cazuri COVID-19, ceea ce reprezintă o creștere notabilă față de cele 15.208

cazuri care au fost raportate la 31 martie. Cu toate acestea, spitalizările nu au crescut semnificativ.

Citește și:  Virusul Covid-19 ar putea proveni de la oameni, susține un cercetător chinez

Autoritățile au explicat că virusul nu va fi complet eradicat, astfel că va continua să evolueze și vor apărea noi forme.

Într-un tweet recent, Vipin M. Vashishtha, un pediatru indian care este, de asemenea, membru al programului Vaccine Safety Net al OMS, a declarat că a început să primească din nou cazuri pediatrice de COVID-19, iar mai mulți copii bolnavi cu XBB.1.16 prezintă „conjunctivită cu mâncărimi și ochi lipicioși”.

O bacterie rezistentă la antibiotice a fost descoperită pentru prima dată

O bacterie rezistentă la antibiotice a fost descoperită pentru prima dată în comitatul Los Angeles din statul american California. Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o bacterie care e rezistentă la antibiotice și care ar putea aduce riscuri mari persoanelor imunocompromise. 

Bacteria a fost   descoperită de o echipă condusă de Adam Smith, profesor la Departamentul de Inginerie Civilă și de Mediu Sonny Astani de la Universitatea din California de Sud.

Citește și:   Bilanț COVID-19: 6.066 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si