Îmbulzeală pentru o bucată de pui

Grija zilei de maine i-a facut pe toti acesti oameni sa se lupte efectiv pentru o bucata de pui. Pentru ca da, pentru unii este deja o chestiune de viata si de moarte, este vorba despre ce pun in varfurie copiilor, despre cum trebuie sa supravietuiasca o luna intreaga cu cativa lei. Strigatul care se aude este unul de disperare, este strigatul foamei.

„Unde sunt puii?
Fii atentă că mai avem!
Ăștia sunt?
Da!
Aoleu!
Ia, bă o ladă de acolo și gata!
Stai, mă, sa iau o ladă!
Ce faci, bre, mă dai la o parte? Ce... faci?”

Citeste si: Au fost anunțate restricțiile pentru București: Se închid restaurantele, magazinele vor avea program redus, nunțile sunt interzise

Oamenii au format cozi de la primele ore ale dimineții

Giurgiu, ora 07.30 dimineața. Oamenii trag de niște pui în speranța că vor prinde cât mai multe bucăți. Oferta e generoasă: 5 lei și 60 de bani kg.

Unii sunt dezamăgiți că nu au mai prins.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Pentru a se asigura ca nu vor pleca cu mâna goală, oamenii s-au așezat la coadă cu noaptea-n cap în fața supermarketului.

„Soțul meu a căzut aici, l-au îmbrâncit, l-au călcat în picioare, i-au rupt mâinile pentru câțiva puișori pe care nu i-am apucat!”

Citeste si: Carantină de weekend în Bucureşti: Până la ce oră se poate circula?

Dar toata aceasta umilinta merita daca in final fac macar o mica economie.Orice banut conteaza, chiar daca pentru asta trebuie sa indure imbranceli si sa lupte ca in jungla pentru un biet pui.

Criza se vede și în cifre

Avem de-a face cu cea mai mare inflație din ultimii 13 ani. Uleiul, de exemplu, s-a scumpit cu 23%. Pentru un kilogram de cartofi plătim 12% în plus. Iar pâinea e şi ea mai scumpă cu 5 procente. Iar românii au observat că veniturile au rămas cu mult în urma cheltuielilor zilnice la piaţă sau supermarket.

Citeste si: Black Friday 2021. Când pică Black Friday în România?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si