Întrucât că Marea Neagră este blocată de soldații lui Vladimir Putin, autoritățile din Ucraina se văd nevoite să folosească rutele terestre pentru a efectua exporturi sau importuri. Din această cauză, şoferii de TIR se înghesuiesc în vămile românești. Nu doar la noi în țară se întâmplă așa, ci și la graniţa cu Republica Moldova din cauza formalităţilor șoferii pierd foarte mult timp.

Cozile se întind pe distanțe de aproximativ 3 kilometri în vama Giurgiulești din județul Galați.

Zeci sau poate sute de tiruri așteaptă în vamă chiar și de 3 zile.

Citeste si: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Un nou val de caniculă lovește România

Oamenii stau în soarele arzător fără apă și fără mâncare, iar autoritățile de la noi din țară au decis să ia măsuri. O sticlă de apă rece și un sandwish, par o masă banală, dar ucrainenii se bucură foarte tare de ea.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am adus astăzi senvisuri si apa pentru sutele de tirişti care asteaptă să trecă punctul de trecere a frontierei Galați", a declarat Teodora Diaconiță, purtător de cuvânt ISU Galați.

Săptămâna trecută un șofer a leșinat la volan și s-a răsturnat cu TIR-ul în șanț 

Cei mai mulți dintre cei care așteaptă să iasă din țară sunt ucraineni și turci. Bat țările Europei în lung și-n lat dar călătoria se împotmolește la ieșirea din Romania.

Unuia dintre ei, spre exemplu, i s-a făcut rău vineri, a leșinat la volan și s-a răsturnat cu TIR-ul în șanț.

Citeste si: Un nou val Covid-19, dar fără restricții. Declarația ministrului Alexandru Rafila

"Am avut și incidentul de la sfârșitul săptămânii trecute când unui șofer de TIR i s-a făcut rău din cauza căldurii, am preferat astăzi să luam aceste măsuri și să le distribuim apă și sandvișuri", explică Teodora Diaconiță.

Cozile de la vama Giurgiulesti sunt de aproximativ două săptămâni. La fel se întâmplă și la Isaccea, în județul Tulcea, pe sensul de ieșire spre Ucraina.

Citeste si: Italia ar putea declara stare de urgență în mai multe regiuni afectate de secetă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si