Cozi și nervi se formează inclusiv pentru că unii pasageri se trezesc la îmbarcare că nu au toate actele necesare și de aici pornește haosul.

Cozi lungi, zeci de minute pierdute pentru formalități și nervi. Așa a arătat situația la Otopeni luni dimineață. Cursele spre destinațiile exotice s-au intercalat cu cele spre Italia, Spania sau Germania, unde muncesc mulți români.

Sfaturi pentru cei care călătoresc în perioada sărbătorilor

Confuzia în rândul pasagerilor este una din explicațiile cozilor tot mai mari. Conducerea aeroportului recomandă călătorilor să se informeze din timp cu privire la toate actele solicitate de compania aeriană, cât și de țara de destinație.

Citeste si: Restricţii pentru românii care merg în Cehia

Fiecare țară își schimbă aproape săptămânal regulile de călătorie în funcție de evoluția numărului de infectări. În 18 state din Uniunea Europeană se cere, de pildă, formularul de localizare digital. Este și cazul Norvegiei, destinația acestei doamne:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Avem toate, numai un formular, nu știu ce formular ne trebuia!
- Ce formular?
- Nu știu, că cică fără ăla nu poate să meargă!

Citeste si: Mesaj pentru toți românii care vor să plece în străinătate. Anunțul lansat de Compania Națională Aeroporturi București

Confuzie în rândul călătorilor

O altă problemă apare pentru că mulți pasageri confundă testul rapid cu cel PCR.

Sunt țări care cer pentru îmbarcare dovada efectuării unui test molecular PCR sau a unui test rapid de tip antigen. Însă, mare atenție, căci trebuie să prezentați documentul care să ateste testarea și nu testul propriu-zis.

Haos pe Aeroportul Otopeni! Cozi lungi, zeci de minute pierdute pentru formalități și nervi

Haos pe Aeroportul Otopeni! Cozi lungi, zeci de minute pierdute pentru formalități și nervi

[Sursa foto: Bucharest Airports - Facebook]

Citeste si: Țara care va impune noi restricții din 3 ianuarie, din cauza numărului record de infectări cu COVID-19

Cât costă un test în aeroport?

Un test rapid făcut în aeroport costă 99 de lei. Pentru că urmează o perioadă și mai aglomerată, companiile aeriene recomandă pasagerilor să ajungă la biroul de ceck in cu minimum 3 ore înaintea decolării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si