Cozonac pufos ca la bunica: Reţeta 100% românească
Nicun cozonac nu este mai pufos ca cel făcut de bunica! Aşadar, vă prezentam reţeta cozonacului pufos ca la bunica. Este o reţetă 100% românească.
Cozonac pufos ca la bunica reţetă: Este perfect pentru masa de Crăciun şi nu este nici greu de preparat.
V-ați întrebat care este cea mai bună rețetă de cozonac? Răspunsul este simplu: cozonacul din caietul de reţete al bunici.
Avem rețeta perfectă de cozonac ca să-ți iasă unul pufos și delicios ca la bunica!
Citeste si: Cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetă de Crăciun
Se desfac 3 linguri din faina cu o cană de lapte cald. Cand s-a mai racit, se adauga drojdia si o lingura rasa de zahar.
Se amesteca, apoi se lasa sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: 3 rețete de biscuiți pentru masa de Crăciun
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul intr-un castron adanc. Se adauga sarea, uleiul, esentele, coaja de lamaie si de portocala si 100 g de unt topit.
Maiaua se toarna peste galbenusuri. Se adauga laptele caldut si se amesteca. Faina se incorporeaza treptat si se framanta bine pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. La final se adauga restul de 100 g de unt, topit. Aluatul se impatureste, sa prinda aer, pana se incorporeaza tot untul. Vasul se acopera cu un servet sau cu o folie alimentara si se lasa la crescut 50-60 de minute, pana isi dubleaza volumul, conform ziaruldeiasi.ro.
Citeste si: Lebăr ca la bunica- Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Intre timp se pregateste umplutura. Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul si se amesteca pana se intaresc. La final se adauga cacao, esenta de rom si nuca. Se omogenizeaza si se lasa sa se odihneasca.
Se intind 4 foi egale- pentru doi cozonaci- si se fac cozonacii. Apoi se lasă la dospit 20 de minute. Inainte de a-i da la cuptor se unge cu ou. Se lasă la foc mediu aproximativ 60 de minute. Aceasta este, aşadar, reţeta de cozonac pufos ca la bunica la ţară!