Close sidebar
Close sidebar

Cozonac pufos ca la bunica: Reţeta 100% românească

Nicun cozonac nu este mai pufos ca cel făcut de bunica! Aşadar, vă prezentam reţeta cozonacului pufos ca la bunica. Este o reţetă 100% românească.

Andreea Stoica,

Cozonac pufos ca la bunica: Reţeta 100% românească

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cozonac pufos ca la bunica reţetă: Este perfect pentru masa de Crăciun şi nu este nici greu de preparat.

V-ați întrebat care este cea mai bună rețetă de cozonac? Răspunsul este simplu: cozonacul din caietul de reţete al bunici.

Reţeta perfectă de cozonac pufos ca la bunica 

Avem rețeta perfectă de cozonac ca să-ți iasă unul pufos și delicios ca la bunica!

Cozonacul este desertul tradiţional nelipsit de pe masa de Sărbători, însă pentru pregătirea lui este nevoie de multă pricepere şi migală.

Secretul unui cozonac pufos şi savuros stă nu atât în ingredientele sale, cât în pregătirea aluatului şi coacerea sa.

Cozonac pufos ca la bunica- Reţetă

Citeste si: Cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetă de Crăciun

Reţetă cozonac pufus ca la bunica. Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg făina alba, de calitate
  • 500 ml lapte
  • esenta de rom si vanilie
  • 200 g unt, plus 30 g pentru uns tavile
  • 3 linguri coaja de lamaie si portocala
  • 8 galbenusuri, la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 300 g zahar
  • 50 g drojdie
  • 1 ou mic, amestecat cu 4-5 linguri lapte, pentru uns

Reţetă cozonac pufus ca la bunica. Pentru umplutura:

  • 8 albuşuri batute spuma
  • 300 g zahar
  • 250 g miez de nuca copt, macinat
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom

Cozonac pufos ca la bunica

Cum prepara bunica cozonacul pentru Crăciun

Se desfac 3 linguri din faina cu o cană de lapte cald.

Cand s-a mai racit, se adauga drojdia si o lingura rasa de zahar. Se amesteca, apoi se lasa sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: 3 rețete de biscuiți pentru masa de Crăciun

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul intr-un castron adanc. Se adauga sarea, uleiul, esentele, coaja de lamaie si de portocala si 100 g de unt topit.

Maiaua se toarna peste galbenusuri. Se adauga laptele caldut si se amesteca. Faina se incorporeaza treptat si se framanta bine pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. La final se adauga restul de 100 g de unt, topit. Aluatul se impatureste, sa prinda aer, pana se incorporeaza tot untul. Vasul se acopera cu un servet sau cu o folie alimentara si se lasa la crescut 50-60 de minute, pana isi dubleaza volumul, conform ziaruldeiasi.ro.

Citeste si: Lebăr ca la bunica- Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun

Cozonac pufos ca la bunica: Reţeta 100% românească

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Intre timp se pregateste umplutura. Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul si se amesteca pana se intaresc. La final se adauga cacao, esenta de rom si nuca. Se omogenizeaza si se lasa sa se odihneasca.

Se intind 4 foi egale- pentru doi cozonaci- si se fac cozonacii. Apoi se lasă la dospit 20 de minute. Inainte de a-i da la cuptor se unge cu ou. Se lasă la foc mediu aproximativ 60 de minute. Aceasta este, aşadar, reţeta de cozonac pufos ca la bunica la ţară!

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI