In articol:
- Reţeta perfectă de cozonac pufos ca la bunica
- Reţetă cozonac pufus ca la bunica. Ingrediente pentru aluat:
- Reţetă cozonac pufus ca la bunica. Pentru umplutura:
- Cum prepara bunica cozonacul pentru Crăciun
Cozonac pufos ca la bunica reţetă: Este perfect pentru masa de Crăciun şi nu este nici greu de preparat.
V-ați întrebat care este cea mai bună rețetă de cozonac? Răspunsul este simplu: cozonacul din caietul de reţete al bunici.
Reţeta perfectă de cozonac pufos ca la bunica
Avem rețeta perfectă de cozonac ca să-ți iasă unul pufos și delicios ca la bunica!
Cozonacul este desertul tradiţional nelipsit de pe masa de Sărbători, însă pentru pregătirea lui este nevoie de multă pricepere şi migală.
Citeste si: Cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetă de Crăciun
Reţetă cozonac pufus ca la bunica. Ingrediente pentru aluat:
- 1 kg făina alba, de calitate
- 500 ml lapte
- esenta de rom si vanilie
- 200 g unt, plus 30 g pentru uns tavile
- 3 linguri coaja de lamaie si portocala
- 8 galbenusuri, la temperatura camerei
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 300 g zahar
- 50 g drojdie
- 1 ou mic, amestecat cu 4-5 linguri lapte, pentru uns
Reţetă cozonac pufus ca la bunica. Pentru umplutura:
- 8 albuşuri batute spuma
- 300 g zahar
- 250 g miez de nuca copt, macinat
- 3 linguri cacao
- esenta de rom
Cum prepara bunica cozonacul pentru Crăciun
Se desfac 3 linguri din faina cu o cană de lapte cald.
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
Citeste si: 3 rețete de biscuiți pentru masa de Crăciun
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul intr-un castron adanc. Se adauga sarea, uleiul, esentele, coaja de lamaie si de portocala si 100 g de unt topit.
Maiaua se toarna peste galbenusuri. Se adauga laptele caldut si se amesteca. Faina se incorporeaza treptat si se framanta bine pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. La final se adauga restul de 100 g de unt, topit. Aluatul se impatureste, sa prinda aer, pana se incorporeaza tot untul. Vasul se acopera cu un servet sau cu o folie alimentara si se lasa la crescut 50-60 de minute, pana isi dubleaza volumul, conform ziaruldeiasi.ro.
Citeste si: Lebăr ca la bunica- Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun
Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro
Intre timp se pregateste umplutura. Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul si se amesteca pana se intaresc. La final se adauga cacao, esenta de rom si nuca. Se omogenizeaza si se lasa sa se odihneasca.
Se intind 4 foi egale- pentru doi cozonaci- si se fac cozonacii. Apoi se lasă la dospit 20 de minute. Inainte de a-i da la cuptor se unge cu ou. Se lasă la foc mediu aproximativ 60 de minute. Aceasta este, aşadar, reţeta de cozonac pufos ca la bunica la ţară!