Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă- Reţetă. Află rețeta pentru cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă! Este o rețetă simplă, care sigur va fi pe placul tuturor. Iată secretul cozonacilor pufoși și plini de savoare!

Rețetă- cozonac pufos care se desface fâșii

Ingrediente:

1 kg făină;

2 cubulețe de drojdie proaspătă;

500 ml de lapte gras;

250 de grde zahăr tos;

200 de g de unt;

6 gălbenușuri;

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

o linguriță sare;

3 plicuri de zahăr vanilat;

coajă de lămâie;

umplutură după preferință.

Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă - Reţetă

Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la mama acasă - Reţetă

Mod de preparare:

Începeți prin a cerne făina, de trei ori, dacă puteți cu o seară înainte, pentru ca astfel să devină mai pufoasă. Apoi, într-un vas se încălzește laptele cu tot zahărul, iar apoi se lasă la răcit.

După care, pregătiți maia din drojdie. Astfel, drojdia se topește cu o linguriță de zahăr, se adaugă două linguri de făină și alte 2-3 linguri de lapte. Se lasă la crescut în mijlocul movilei de făină.

Astfel, după ce și-a dublat volumul, se adaugă toată cantitatea de lapte și cinci gălbenușuri frecate. Apoi se frământă aproximativ jumătate de oră. Aluatul se lasă la dopsit în bucătăria încălzită aproximativ 40 de minute.

Continuați astfel: împărțiți aluatul în patru părți. Fiecare bucată se întinde pe masă și este umplută după preferințe cacao, nucă, stafie, rahat, fulgi de ciocolată.

Mai apoi, se fac patru suluri și se împletesc două câte două. Adăugați în tava tapetată, hârtie de copt și apoi o ungeți cu un gălbenuș de ou amestecat cu o lingură de lapte. Se lasă la crescut din nou până când își dublează volumul (pentru 60 de minute) și apoi se bagă la cuptor aproximativ 50 de minute la 160 de grade Celsius. 

Secretul cozonacilor pufoși și delicioși

Pentru a avea niște cozonaci pufoși care se desfac fâșii, trebuie să folosești ingrediente de calitate. Totodată, acestea trebuie păstrate la temperatura camerei cu câteva ore înainte, iar încăperea în care se pregătește aluatul, trebuie să aibă o temperatură constantă, atât în timpul frământatului, cât şi după.

Recomandat ar fi ca fereastra și ușa încăperii unde se frământă aluatul să rămână închise, pentru a nu se face curent, atât în timpul frământării, cât şi după scoaterea cozonacului din cuptor.

Citeste si: Biscuiți cu scorțișoară. O reţetă delicioasă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si