Close sidebar
Close sidebar

Cozonaci făcuți în casă, în Maramureș. Ingredientul secret care le dă savoarea

In nordul tarii nu este casa, in care, de sarbatori, sa nu miroasa a cozonaci dar mai ales a cocuti facuti special pentru seara de Craciun. Insa pentru a avea toate aceste bunatati, gospodinele din Maramures merg la cuptorul satului unde si-au facut programare din timp.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

In gospodaria Marinei este forfota mare, are cel mai bun cuptor cu lemne din Ciocotiș iar de sarbatori toate gospodinele din sat vin la ea sa-si pregateasca cei mai buni cozonaci si cocuti,un fel de colacei specifici Maramuresului.

Hermina si vecina ei, Rozalia vin in fiecare an la cuptorul pe care Marina il are in curte, tot aici femeile si framanta aluatul pentru "bunatatile vedeta" de carciun.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

La cuptorul Marinei, gospodinele isi fac programare si cu cateva luni inainte. Anul acesta cele doua vecine au avut noroc si au reusit sa prinda loc liber tocmai in seara zilei de joia mare, atunci cand, potrivit traditie se face tot ce este copt.

La framantat si gazda le da o mana de ajutor vecinelor. Pentru ca sunt multi colacei si cozonaci de copt,aluatul se face in mai multe transe.

Asa ca in timp ce o parte din coca sta la dospit, gospodinele impletesc cocutii pentru colindatori din alt aluat.

Pentru a fi gustosi, cocutii se coc in vatra cuptorului incins din care se scoate afara jarul.Coptul dureaza aproximativ o ora, insa merita tot efortul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI