Close sidebar
Close sidebar

Cozonacii traditionali pe care ii faceau bunicile noastre nu mai au niciun secret. Tanti Lenuta a dezvaluit fiecare pas ca sa iti iasa cel mai pufos cozonac

Nu a fost loc de odihna astazi pentru gospodine! Pregatirile pentru masa de Craciun au intrat pe ultima suta de metri asa ca toata lumea a muncit din greu. Nici tanti Lenuta din Chinteni nu s-a lasat mai prejos. Priviti cu ce bunatati asteapta copiii la colindat. ##VIDEO39832##


DISTRIBUIE
acest articol

Nu a fost loc de odihna astazi pentru gospodine! Pregatirile pentru masa de Craciun au intrat pe ultima suta de metri asa ca toata lumea a muncit din greu. Nici tanti Lenuta din Chinteni nu s-a lasat mai prejos. Priviti cu ce bunatati asteapta copiii la colindat.
Sa nu credeti ca-n tot acest timp e loc de odihna! Tanti Lenuta pregateste din nou un aluat!
"Pui drojdie, ca vreau sa framant o tara de colac cu nuca, sau cu mac. Aici am pus lapte si o tara de zahar si apoi sa dospeasca. Si amu pui si albus, cam trei-patru linguri de zahar la cantitatea de faina!"
Cozonacul ardelenesc nu se framanta cu robotul de bucatarie. Magia iese direct din mainile gospodinei.
"Da stii cum ii: sa taci si sa faci si sa nu spui secretul"
Va dam, totusi, un sfat pentru cel mai pufos cozonac!
"O tara de ulei punem acolo pe soba sa se infierbante.
Si apoi cand e gata de framantat il batem cu o tara de ulei. Noa, si aiesta-i un secret", spune tanti Lenuta.
respiro scurt
Am pus apa cu zahar, am fiert, am pus lamaia si am pus macul si facem asa sa se opareasca.
Se fac trei feluri de cozonaci. Dupa o ora la cuptor, arata exceptional si au si un gust aparte.
Cat despre pita cum numai bunicii mai fac...
Acum ca are patru paini sanatoase de casa si trei feluri de cozonaci, ar fi timpul ca tanti Lenuta sa mai ia o pauza! Dar ce credeti? Gospodina mai are de pregatit desertul pentru musafiri.
Si prajituri. De asta cu miere, cu smantana, cu nuca, aicea-I cu crema alba, cu unt si cu dulceata patru foi, da si maine se mai fac inca.
Un lucru e sigur: in seara de Craciun masa gospodinei din Chinteni va fi plina de bunatati.
De Craciun taiem porcu si apoi carnati, caltabosi, slanina afumata, mai avem acolo proaspata, punem slanina verde.
Ce sa mai, un adevarat festin de sarbatori. Colindatorii vor fi omeniti cum se cuvine!

Sa nu credeti ca-n tot acest timp e loc de odihna! Tanti Lenuta pregateste din nou un aluat!
"Pui drojdie, ca vreau sa framant o tara de colac

cu nuca, sau cu mac. Aici am pus lapte si o tara de zahar si apoi sa dospeasca. Si amu pui si albus, cam trei-patru linguri de zahar la cantitatea de faina!"

Cozonacul ardelenesc nu se framanta cu robotul de bucatarie. Magia iese direct din mainile gospodinei.

"Da stii cum ii: sa taci si sa faci si sa nu spui secretul"Va dam, totusi, un sfat pentru cel mai pufos cozonac!
"O tara de ulei punem acolo pe soba sa se infierbante. Si apoi cand e gata de framantat il batem cu o tara de ulei. Noa, si aiesta-i un secret", spune tanti Lenuta.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro



Am pus apa cu zahar, am fiert, am pus lamaia si am pus macul si facem asa sa se opareasca. 
Se fac trei feluri de cozonaci. Dupa o ora la cuptor, arata exceptional si au si un gust aparte. Cat despre pita cum numai bunicii mai fac... 

Acum ca are patru paini sanatoase de casa si trei feluri de cozonaci, ar fi timpul ca tanti Lenuta sa mai ia o pauza! Dar ce credeti? Gospodina mai are de pregatit desertul pentru musafiri.


Si prajituri. De asta cu miere, cu smantana, cu nuca, aicea-I cu crema alba, cu unt si cu dulceata patru foi, da si maine se mai fac inca.

Un lucru e sigur: in seara de Craciun masa gospodinei din Chinteni va fi plina de bunatati.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

De Craciun taiem porcu si apoi carnati, caltabosi, slanina afumata, mai avem acolo proaspata, punem slanina verde. 
Ce sa mai, un adevarat festin de sarbatori. Colindatorii vor fi omeniti cum se cuvine!

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI