Măsura a intrat în vigoare în această dimineaţă şi a declanşat haosul aseară pe străzile capitalei britanice, luate cu asalt de oameni care voiau să îşi facă cumpărăturile înainte de a se închide magazinele.

Anunţul intrării neaşteptate în lockdown a fost făcut de premierul britanic, după ce specialiştii l-au informat că această nouă variantă a virusului se răspândeşte mai rapid cu 70 la sută decât varianta iniţială.

Ştiinţa trebuie să ne ghideze deciziile, mai spune Boris Johnson, care a trimis 18 milioane de persoane în lockdown şi i-a condamnat la un Crăciun în izolare. În acelaşi timp, decizia a dus la un aflux incredibil de oameni pe străzi, în drumul spre magazine.

Citeste si: Cum se va desfășura slujba de Crăciun. Regulile care vor trebui respectate de români în timpul sărbătorilor de iarnă

Cozile la care aşteptau clienţii nerăbdători să îşi cumpere produsele dorite se întindeau mult în afara spaţiilor comerciale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe străzile Londrei a fost o agitaţie de nedescris. Oameni cu pungile de cumpărături, unii cu mască, alţii fără, dar toată lumea avea un singur scop. Să îşi mai cumpere cele necesare pentru sărbători.

Fără vizite de Crăciun

Cei care locuiesc în zone de alertă de nivel 4 nu au voie să facă vizite de Crăciun, iar afacerile neesenţiale au fost închise.

Anunţul lockdownului i-a determinat pe mulţi dintre londonezi să prindă ultimul tren pentru a scăpa de carantină şi a pleca la rude. Exodul acestora a fost caracterizat de ministrul britanic al sănătăţii drept un comportament iresponsabil, care va avea ca efect o explozie a numărului de infectări.

Citeste si: Program mall-uri de Crăciun 2020 și Anul Nou 2021. Cum vor funcționa centrele comerciale. Când vor fi închise

Nu se ştie, în acest moment, dacă noua mutaţie a virusului face ca afectează eficienţa vaccinului sau dacă boala este mai severă decât până acum. Cu toate acestea, Italia, Austria, Belgia şi Olanda au interzis zborurile care vin din Marea Britanie, de teama noii tulpini a coronavirusului.

România suspendă zborurile spre şi dinspre Marea Britanie

Autoritățile din România au decis interzicerea zborurile din Marea Britanie. Măsura a venit în urma apariției noii tulpini a virusului Sars-Cov-2.

„Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, se arată în hotărârea CNSU, măsura urmând să se aplice începând cu data de 21 decembrie, ora 00.00.

Decizia CNSU pentru suspendarea zborurilor spre și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din și către România este valabilă pentru toate aeroporturile din țară.

Măsura începe pe data de 21.12.2020 ora 19.00, cu unele excepţii, pe o perioadă de 14 zile.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

crăciun interzis în marea britanie
Zboruri anulate din cauza coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Boris Jhonson a declarat ieri, 19 decembrie 2020, că a apărut o nouă mutație a virusului COVID-19. Noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă, conform premierului britanic.

Boris Jhonson a renunțat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc.

În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.
Mai multe state europene, printre care Italia, Olanda, Belgia, au interzis zborurile din Marea Britanie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si