În Venezuela, Crăciunul se va sărbători mai devreme. Președintele a luat decizia de a schimba data celei mai importante sărbători, pentru a treia oară. Astfel, printr-un decret ce urmează a fi dat, Crăciunul va fi sărbătorit pe 1 octombrie.

Crăciunul se sărbătorește toamna, în Venezuela

Nicolas Maduro se află la al treilea mandat în funcția de președinte al Venezuelei. Cunoscut drept un lider autoritar, Nicolas Maduro stârnește revoltă și controverse prin deciziile adoptate.

Una dintre favoritele președintelui este schimbarea Crăciunului. De exemplu, în acest an, Nicolas Maduro va decreta ca data la care se sărborește Crăciunul să fie 1 octombrie, potrivit informațiilor transmise de edition.cnn.com. Argumentul liderului este că toamna are miros de Crăciun.

Citește și: VIDEO Dilemă în Oltenia: desene clasice sau film SF! Este zarvă mare în ceea ce privește Târgul de Crăciun

„Septembrie miroase a Crăciun! Anul acesta și pentru a vă onora pe toți, pentru a vă mulțumi tuturor, voi decreta începutul Crăciunului pe 1 octombrie. Crăciunul a sosit pentru toată lumea, în pace, bucurie și siguranță!”, a declarat Nicolas Maduro, în cadrul unei emisiunii locale.

Conferința Episcopală Venezueleană a critacat alegerea președintelui, pe care o consideră propagandă electorală.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Divorțul anului în Italia. Scandal între Chiara Ferragni și Fedez cu privire la imperiul financiar și la custodia copiilor- antena3.ro

„Sărbătoarea nu trebuie folosită în scopuri politice sau propagandistice. Crăciunul începe pe 25 decembrie”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții episcopiei.

Nicolas Maduro a mai schimbat data la care se sărbătorește Crăciunul și în anii anteriori.

Anul trecut, Venezuela a sărbători magia sărbătorilor de iarnă pe 1 noiembrie, iar în anul 2021, pe data de 4 octombrie.

Citește și: Românii deja se pregătesc de Crăciun, au început să cumpere brazi artificiali 

Cu toate că Nicolas Maduro a declarat că decizia de a sărbători Crăciunul s-ar datora magiei sărbătorilor care a început să se simtă, majoritatea persoanelor din Venezuela se află în spatele gratiilor, de când președintele a câștigat, pentru a treia oară, voturile. Mai mult decât atât, Nicolas Maduro a deschis două noi închisori pentru protestari, cerând public ca cei care se opun lui și conducerii sale să fie închiși.

Citeste si: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

„În medie, [în acest an] este mult mai intens în ceea ce privește numărul de oameni care au murit în contextul violenței și protestelor post-electorale. În ceea ce privește detenția, mai mult de 2400 [persoane arestate], cu mult peste datele pe care le-am văzut în 2014 și 2017”, a declarat Juanita Goebertus, pentru CNN, despre precesul electoral prin care Nicolas Maduro a obținut al treilea mandat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si