CREDIDAM spune ca, desi nu mai este membru, conform legii, actorul poate beneficia de remuneratii in baza unei cereri de incasare pentru sursele de gestiune colectiva obligatorie, iar la ultimul virament, din vara acestui an, lui Cuzin Toma i s-a retinut o cota de administrare de 13,93%, si nu de 40%, cum a afirmat acesta.

CREDIDAM arata, intr-un comunicat de presa, ca Toma Cuzin nu mai este membru al asociatiei din 22 septembrie 2015, prin decizia Consiliului Director, mentinuta de catre Tribunalul Bucuresti, iar excluderea actorului a fost determinata de "comportamentul agresiv fizic si verbal, injuriilor, amenintarilor si acuzatiilor

false aduse la adresa asociatiei, angajatilor asociatiei si membrilor Consiliului Director".
 

Citeste si: Asta a fost ultima aparitie in public a regelui Mihai! Monarhul a vorbit despre educatie in ultima sa cuvantare!

Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti spune ca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, in calitate de nemembru, Toma Cuzin poate beneficia de remuneratiile cuvenite in baza unei cereri de incasare pentru sursele de gestiune colectiva obligatorie, iar CREDIDAM nu poate sa gestioneze drepturile din sursele de gestiune facultativa pentru actor, cum sunt, de exemplu, cele provenite din radiodifuzarea prestatiilor artistice de catre posturile tv si comunicarea publica a filmelor (mai exact repertoriul lui Toma Cuzin).

"Acest lucru este bine cunoscut si de catre domnul Toma Cuzin, drept dovada fiind declaratia dumnealui inregistrata la CREDIDAM cu nr. 26056 /14 noiembrie 2016, prin care isi recunoaste drepturile in calitate de nemembru. Modalitatea de colectare si de repartizare a remuneratiilor este publica si se regaseste la punctul 18 din statutul CREDIDAM, statut avizat de catre Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) si cenzurat de catre instanta de judecata", spun reprezentantii CREDIDAM.

Acestia explica modul de repartizare a sumelor si sustin ca atat informatiile privind modalitatea de colectare si repartizare, cat si sursele din care au provenit banii incasati au fost comunicate lui Toma Cuzin in repetate randuri, prin e-mail, dar si verbal, la sediul CREDIDAM.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Cota de administrare nu poate depasi 15% din sumele colectate anual, conform Art. 134 aliniatul 2, litera b, din legea nr. 8/1996.(...) La ultimul virament, din 4 iulie 2017, domnului Toma Cuzin i s-a retinut o cota de administrare de 13,93%, si nu de 40% cum a afirmat acesta, ceea ce dovedeste ca afirmatiile domniei sale sunt false", adauga reprezentantii CREDIDAM.

Actorul Cuzin Toma, cunoscut pentru rolurile din "Aferim!” si "Las Fierbinti”, spune ca CREDIDAM nu are o formula de calcul a veniturilor incasate, iar luni a transmis primul live pe Facebook din noul sediu al CREDIDAM.

De doua ore incerc sa vorbesc cu domnul Gheorghiu si de cate ori incerc sa aflu formula de calcul dupa care se impart banii artistilor, domnul stefan Gheorghiu cheama Politia”, a spus Cuzin Toma.

Stefan Gheorghiu, directorul CREDIDAM, nu a iesit din biroul sau si nu a vrut sa-i raspunda lui Cuzin Toma la intrebari.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

" De sase luni, astept sa-mi justifice niste bani pe care mi-i fura. Poate stie Politia formula de calcul”, continua actorul. „Aveti obligatia sa ne explicati. Nu va e rusine! Doamna contabil sustine ca nu trebuie sa ne explice noua. Este incredibil asa ceva, oameni buni!”, spune Cuzin Toma in videoclipul publicat luni pe pagina de Facebook, adaugand ca are deja trei procese cu asociatia si ar putea sa mai deschida unul.

"Mi-ati dat 4.000 de lei, dar nu mi-ati aratat pe ce. Pe ce este data suma asta? Pe ce proiect mi-ati dat acei bani? Sunteti contabil, dumneavoastra trebuie sa stiti formula de calcul dupa care calculati acei bani. Ce lege imi aratati? Ce inseamna formula de calcul? ”, i-a repetat de mai multe ori intrebarea contabilei fara insa sa primeasca un raspuns.

CREDIDAM este o asociatie non-profit, infiintata in 1996. Scopul ei este de a colecta si repartiza banii cuveniti artistilor interpreti romani si straini, bani proveniti din difuzarea inregistrarilor comerciale, intre altii, de posturile TV si radio, operatorii de cablu, cinematografe, hoteluri, restaurante si organizatori de evenimente.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si