Pelerinii nu se tem de COVID-19

Credincioșii au declarat în nenumărate rânduri faptul că nu se tem de COVID-19. Totodată, nu au nevoie nici să prezinte certificatul verde pentru a participa la pelerinaj, întrucât reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au vrut să organizeze evenimentul fără niciun fel de restricții. 

Deși pelerinajul de la Sfânta Parascheva nu a început oficial, credincioșii s-au adunat mai devreme să se închine la catedrală. 

Ieri, 3 octombrie, rândul format din credincioși înconjura catedrala. 

Citeste si: Unde este înmormantat Arsenie Boca. Locul este vizitat de mii de turiști în fiecare an

În jur de o oră a așteptat fiecare persoană în parte pentru a putea ajunge în fața raclei cu moaștele Sfintei Parascheva.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Credincioșii nu sunt deranjați de timpul de așteptare, bucuria lor fiind aceea că evenimentul nu a fost anulat din pricina valului 4 al pandemiei. 

Pelerini din toată țara au venit la Iași, profitând și de vremea frumoasă.

În weekend, 49 de pelerini au sosit cu un autocar venit din Tulcea care a organizat o cursă specială pentru acest eveniment religios.

Citeste si: VIDEO| O icoană a Maicii Domnului a început să plângă în mod miraculos într-o biserică din Gorj

Cum se desfășoară pelerinajul de la Sf. Parascheva

Credincioșii sunt organizați cu strictețe și îndemnați de către voluntari să poarte masca și să respecte măsurile de distanțare impuse. 

„În momentul de față sunt peste 30 de voluntari, coordonați de preoții rânduiți din Iași care au grijă ca pelerinii sosiți la Cuvioasa Parascheva să respecte cu strictețe măsurile de distanțare și măsurile sanitare impuse de autorități pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat Lucian Apopei, directorul de comunicare al Arhiepiscopiei Iași din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, potrivit publicației locale Bună Ziua Iași.

Organizatorii îi îndrumă pe credincioși pe diferite culoare care au fost special amenajate de către oficialii Arhiepiscopiei Iași. Pe un culoar poate merge o singură persoană, astfel încât pelerinii nu pot forma grupuri.

Citeste si: Sfântul Voievod Neagoe Basarab. Cea mai importantă rugăciune care se citește pe 26 septembrie 2021

Un culoar este destinat pentru accesul în catedrală, iar pe altul ies. În interior, pelerinii stau aproximativ 5-10 minute. 

Catedrala Mitropolitană din Iași nu rămâne deschisă publicului peste noapte. Se închide la ora 21:00 și se deschide a doua zi la ora 6:00. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si