Decizia este prevazuta in programul de guvernare al PSD, iar de la 1 martie, pensia sociala minima va fi indexata de la 400 la 520 de lei, crestere de care se bucura 1.022.160 de romani, potrivit ministrului Muncii.

Pensia sociala minima a fost introdusa de Guvernul Boc in 2009, pentru a compensa veniturile celor

care fie au lucrat la negru, fie nu au muncit suficient astfel incat sa realizeze stagiul complet de cotizare. Ea se acorda de la bugetul de stat ca diferenta intre plafonul social de 520 de lei si nivelul pensiei cuvenite prin contributii ,scrie Libertatea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Aceasta masura care va intra in vigoare de la 1 martie va avea un impact bugetar de 1,022 miliarde lei (0,15% din PIB), potrivit datelor Consiliului Fiscal, consultate de Romania libera. Sa nu uitam ca, de asemenea, este prevazuta si majorarea punctului de pensie la 1.000

lei, de la 1 iulie, decizie care iarasi va presupune un efort suplimentar cu plata pensiilor de 2,615 miliarde lei (0,32% din PIB).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si