„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii (PL-x 725/28.11.2018)”, a anunţat, luni, Administraţia Prezidenţială.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 26 iunie, în calitate de for decizional, Legea pensiilor, iniţiată de fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, reaminteste news.ro. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a apreciat că era nevoie să fie pusă ordine în sistemul de pensii, anunţând că de la 1 septembrie punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, în 2020 va ajunge la 1.775 de lei şi la 1.875 de lei în 2021.

Citeste si: Lucian Croitoru vorbește despre proiectul prin care copiii pot fi obligaţi să plătească pensie părinţilor. Replica acestuia

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a susţine că vor exista bani pentru plata pensiilor, deşi necesarul va creşte până la 149 miliarde lei în 2022 (faţă de 76 mld. în acest an).

”Dar uitaţi-vă şi la creşterea PIB, care va fi de peste 23% faţă de nivelul actual! La împlinirea calendarului de majorări din Legea pensiilor, PIB-ul României va depăşi 1.270 mld. Lei (faţă de 1.031 în acest an)”, susţine Fifor.

Acesta afirmă că pensiile vor reprezenta 11,7% din PIB, sub media europeană de 12,9%.

Citeste si: Decizie de ultimă oră! Legea pensiilor adoptată de Parlament


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si