Premierul Ludovic Orban a spus vineri, în şedinţa de Guvern, că pensiile speciale nu vor creşte, întrebând-o pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, dacă este adevărat. "Doamna ministru, vreau să fiu sigur 100% că nu se cresc pensiile speciale", a insistat premierul, în transmisiunea LIVE (vezi video mai jos).

Violeta Alexandru a precizat că pensiile speciale au o componentă bazată pe contribuţii şi o alta care vine prin transferuri de la stat.

Componenta bazată pe contributivitate va creşte odată cu majorarea cu 14% a punctului de pensie, a precizat Violeta Alexandru.

Citeste si: VIDEO- Un milionar din Capitală, acuzat că ar fi încercat să își ucidă soția la mare. Detalii șocante

Vestea proastă primită de Orban în ședința de Guvern: "Automat vor crește"

„Pensiile speciale sunt compuse dintr-o parte calculată pe baza contributivităţii, care prin schimbarea anunţată de domnul ministru (n.r. – Florin Cîţu, ministrul finanţelor) automat va creşte, respectiv o parte consistentă care vine de la bugetul de stat şi care în mod evident nu are niciun impact“, a spus Violeta Alexandru în cadrul şedinţei de Guvern de vineri.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Țara care impune noi restricții pentru România

Premierul Ludovic Orban a precizat că nu ar fi putut fi mărite doar pensiile mici, nu şi cele mari, deoarece s-ar fi creat o discriminare, în baza principiului contributivităţii.

Pensiile speciale nu sunt atât de speciale încât să nu crească

De asemenea, vor creşte şi pensiile sociale, de la 704 lei la 800 de lei, după cum a precizat ministrul Muncii Violeta Alexandru care a adăugat că sumele sunt prevăzute în proiectul de rectificare

bugetară care a fost adoptat vineri de Guvern.

Citeste si: Robert Trump, în stare gravă la spital

„Principiul care stă la baza acordării pensiilor e principiul contributivităţii. Nu majorăm pensiile efectiv, majorăm punctul de pensie. Dacă am face o majorare diferenţiată la nivelul pensiilor, practic am crea nişte nedreptăţi imense şi am încălca grosolan principiul contributibităţii”, a explicat Ludovic Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si