"Copiii din Sectorul 6 vor învăța în condiții tot mai bune! Iar asta deoarece construim de la zero, pentru ei, creșe, grădinițe și corpuri de școală. Multe dintre clădirile existente se reabilitează la standarde nZEB. Sunt zeci de șantiere deschise în prezent. Știm, reprezintă un disconfort, dar în scurt timp va fi mult mai bine", a comunicat Primăria Sectorului 6.

În acest an, au fost deja finalizate și puse în folosință:

- Grădinița 274
- After-school la Școala Sf. Andrei
- After-school la Școala 117

Ce creșe, gradinițe si școli sunt modernizate in Sectorul 6

constructie scoala

Proiectele aflate în desfășurare includ:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Creșa Îngerașii
- Două grădinițe: una în zona ANL Brâncuși și una în incinta Școlii „Sf. Constantin și Elena”
- Trei corpuri de școală: Orizont, Nr. 197 și Nr. 200.

Primarul Ciprian Ciucu a oferit detalii despre stadiul lucrărilor la after-school-ul construit la Școala Nr. 197: "Este vorba despre o clădire cu parter și două etaje, dotată cu 8 săli de clasă, grupuri sanitare, vestiare, sală de mese și o sală multifuncțională.

Structura de rezistență este finalizată, iar în prezent se lucrează la termoizolație și finisajele interioare.

Primăria Sectorului 6 are în administrare 67 de unități de învățământ: 27 de grădinițe, 24 de școli gimnaziale, 13 licee și 3 școli profesionale.

"Proiectul este finalizat în proporție de 50%. Avem de fapt două șantiere aici, deoarece construim și o sală de sport alăturată. Scopul nostru este să eliminăm nevoia ca elevii să învețe în schimburi sau în containere", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

În ceea ce privește reabilitarea unităților de învățământ, iată situația furnizată de Primăria Sectorului 6:

- 6 au fost deja reabilitate
- 5 se află în prezent în proces de reabilitare cu finanțare din fondurile POR, cu un progres de: 98% (Școala Sf. Maria), 75% (Școala Sf. Calinic), 70% (Colegiul Petru Maior), 90% (Școala Constantin Păunescu) și 100% (Colegiul Gh. Asachi)
- 8 sunt în curs de reabilitare prin PNRR
- 3 urmează să intre în proces de reabilitare cu finanțare de la Banca Mondială
- 7 vor fi consolidate prin programul MDRAP.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si