Close sidebar
Close sidebar

Crește numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în China

China a raportat 49 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autorităţile din China continentală au raportat 49 de noi cazuri de contaminare cu Covid-19 pentru sâmbătă, în creştere de la 45 anunţate cu o zi înainte, relatează Reuters.

Din cele 49 de cazuri, 30 s-au înregistrat în regiunea Xinjiang, trei în provincia Liaoning, iar 16 au fost importate.

Numărul total al cazurilor a ajuns la 84,385, iar cel al deceselor a rămas la 4,634.

Citeste si: Record de îmbolnăviri în SUA. Mai mult de 60.000 de noi cazuri de coronavirus în a cincea zi consecutiv

Cea mai neagră veste despre coronavirus. Va dura decenii

Pandemia de coronavirus care a afectat o lume întreagă este departe de a fi oprită. O veste extrem de proastă vine din partea specialiştilor în sănătate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Pandemia (de COVID-19) este o criză de sănătate ce are loc o dată într-un secol şi ale cărei efecte vor fi resimţite timp de decenii”, a spus şeful OMS, în cadrul unei reuniuni a Comitetului de urgenţă al OMS la Geneva, relatează Reuters.

Citeste si: Focare de infecție în județul Arad. Anumite zone vor fi carantinate

Peste 150 de companii farmaceutice lucrează pentru găsirea unor  vaccinuri, însă prima lor utilizare este aşteptată abia pentru începutul anului 2021, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii săptămâna trecută.

„Primele rezultate ale studiilor serologice (anticorpi) oferă o imagine coerentă: majoritatea oamenilor rămân predispuşi la acest virus, chiar şi în zonele în care au existat focare severe”, a spus el, potrivit Agerpres.

„Multe ţări care au crezut că au trecut de ce este mai rău se confruntă acum cu noi  focare. Unele care au fost mai puţin afectate la început au acum un număr tot mai mare de cazuri şi decese”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Mai mult de 680.000 de decese în lume cauzate de coronavirus

Mai mult de 17.638.510 de cazuri de  infecţii  au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, dintre care cel puţin 10.156.500 sunt considerate vindecate. 

Acest număr de cazuri diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real al contaminărilor. Unele ţări nu testează decât cazurile grave, altele folosesc teste pentru contabilizare şi ţări sărace care dispun de capacităţi limitate de testare. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI