Numărul persoanelor ținute ostatice în Fâșia Gaza de Hamas este de 224. Această informație provine de la forțele israeliene de apărare, care au confirmat cele 224 de cazuri. De asemenea, numărul confirmat de ostatici poate crește, potrivit IDF.

Ostaticii au fost răpiți de comandourile de islamiști care au atacat statul evreu pe data de 7 octombrie. Până în acest moment, patru femei au fost eliberate. 

Israelul a lovit 250 de ținte Hamas în ultimele 24 de ore

Potrivit forțelor de apărare israeliene, avioanele de luptă au lovit 250 de ținte Hamas din Gaza în ultimele 24 de ore. Acestea includ centre de comandă, infrastructură, tuneluri și lansatoare de rachete, relatează BBC.  

Reprezentant ONU: ,,Nicăieri nu este sigur în Gaza” 

În urma unei declarații publicate astăzi, 26 octombrie, Lynn Hastings, coordonator ONU în Palestina, solicită ca civilii să fie protejați indiferent de locul în care se află, iar „toți ostaticii” să fie eliberați imediat și necondiționat. 

Citește și: Ziua 20 de război în Israel. Președintele SUA, Joe Biden, declară că Israel trebuie să facă tot ce este posibil pentru a cruța civilii nevinovați

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Când rutele de evacuare sunt bombardate, când oamenii din nord, precum și cei din sud sunt prinși în ostilități, când lipsesc elementele esențiale pentru supraviețuire și când nu există asigurări pentru întoarcere, oamenii nu au decât alegeri imposibile. Nicăieri nu este sigur în Gaza”, a afirmat reprezentantul ONU, conform The Guardian.

De asemenea, ONU solicită oferirea dovezilor că ostaticii sunt în viaţă şi cere eliberarea tuturor "din motive umanitare şi de sănătate".

"Este urgent ca cei care au capturat ostatici să demonstreze că aceştia sunt în viaţă şi beneficiază de îngrijiri şi să îi elibereze pe toţi cei care au fost capturaţi, din motive umanitare şi de sănătate", potrivit ONU.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, amenință toți membrii Hamas din Fâșia Gaza, dar și din exteriorul acesteia. Benjamin Netanyahu declară că Israelul se pregăteşte de atacul la sol.  Acesta a refuzat să ofere mai multe detalii cu privire la acest moment.

Crește numărul ostaticilor capturați în timpul războiului din Israel. Se știa de 220, dar Hamas a anunțat 224

Crește numărul ostaticilor capturați în timpul războiului din Israel. Se știa de 220, dar Hamas a anunțat 224

[Sursa foto: Facebook-Benjamin Netanyahu]

”Israelul se pregăteşte pentru un atac la sol. Nu voi spune când și cum”, a spus Netanyahu despre ofensiva terestră anunțată asupra Fâşiei Gaza, în urma atacurilor de pe data de 7 octombrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si