Majorarea vine în contextul scumpirilor din ultimul an la energie, ambalaje și combustibili. O parte din costurile suplimentare va ajunge către clienții finali. 

„Poducătorii de apă de izvor nu mai pot menţine actualul nivel al preţurilor. Scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje şi combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilităţii afacerilor”, spun reprezentanții Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei (APRIA).

Citeste si: Amenzi uriașe pentru românii care refuză să-și monteze repartitoare

Creșterea facturilor la energie electrică influențează producția

Asociația susține că producătorii de apă de izvor plătesc facturi la energie electrică cu 90% mai mari, spre deosebire de 2020, prețul combustibilelor a crescut cu aproape 20%, iar prețul ambalajelor precum PET-uri, carton și folie, cu aproape 50%.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un alt factor este presiunea cursului de schimb leu-euro, cauzat de investițiile majore din ultimul timp. 

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea consumatorului vulnerabil. Cum poți să ai costuri mai mici la energie

Ce au declarat reprezentanții APRIA

„Membrii APRIA au fost tot timpul atenţi la nevoile clienţilor, investind în calitate şi în eficientizarea proceselor de producţie pentru a oferi cea mai bună apă la cele mai bune preţuri.

Din păcate, scumpirile uriaşe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, aşa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a preţului cu 20%”, au adăugat reprezentanții APRIA.

Citeste si: Ministrul Muncii vrea "creșterea semnificativă" a salariului minim din ianuarie 2022

Membrii APRIA au declarat că vor investi în utilaje moderne și vor căuta soluții de producție și utilizare a energiei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si