Close sidebar
Close sidebar

Crește riscul unei ciocniri militare între Rusia și SUA. Avertisment de la Moscova

Preşedintele SUA Joe Biden a anunţat marţi, într-o convorbire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, un nou ajutor militar, în valoare totală de 625 de milioane de dolari, inclusiv mai multe rachete Himars.

Sorin Negru,

Amenințări fără precedent între SUA și Rusia

[Sursa foto: Daily Express]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Decizia Washingtonului de a trimite mai mult ajutor militar Ucrainei reprezintă o amenințare la adresa intereselor Moscovei și crește riscul unei ciocniri militare între Rusia și Occident, a declarat Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA.

Citeste si: Ce presupune mutarea submarinului nuclear al Rusiei

Noul transport american de echipamente militare anunțat de Casa Albă va include în special noi sisteme Himars pentru armata ucraineană.

Citeste si: Atac cu drone sinucigaşe în regiunea Kiev

Sistemele HIMARS de lansatoare de rachete extrem de precise şi puternice au jucat un rol important în recentele progrese înregistrate de forţele ucrainene. 

Amenințarea ambasadorului rus din SUA

Ambasadorul rus de la Washington a criticat decizia Casei Albe de a trimite noi arme Ucrainei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Percepem acest lucru ca pe o amenințare imediată la adresa intereselor strategice ale țării noastre", a declarat miercuri Antonov pe canalul său de Telegram.

Citeste si: Vladimir Putin pregătește un test nuclear în Marea Neagră- surse

"Furnizarea de produse militare de către SUA și aliații săi nu numai că implică o vărsare de sânge prelungită și noi victime, dar crește și pericolul unei ciocniri militare directe între Rusia și țările occidentale".

La rândul său, președintele american nu este dispus să dea înapoi în susținerea țării atacate de regimul Vladimir Putin.

Joe Biden „s-a angajat să continue să sprijine Ucraina atât timp cât este nevoie, pentru a se apăra de agresiunea rusă”, conform sursei citate.

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov

[Sursa foto: Twitter]

În mesajul său de marți noaptea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a amintit că a discutat cu liderul SUA și a primit asigurări că Washingtonul nu va recunoaște niciodată anexarea de către Rusia a unor teritorii ucrainene.

Citeste si: Zelenski anunță "o înaintare rapidă şi puternică" a armatei Ucrainei în sudul țării

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI