Se pare că în Cehia, Parlamentul se gândește la adoptarea unei legi care să înainteze vârsta de pensionare peste 65 de ani. Decizia ar fi fost adoptată pentru ca statul să ofere pensii demne muncitorilor, dar și pentru a crește speranța de viață, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Oamenii vor ieși la pensie la peste 65 de ani

O decizie controversată ar urma să aibă loc în Cehia.

Statul ar deveni, dacă se va aproba reforma, țara cu una dintre cele mai înainte vârste de pensionare, la peste 65 de ani.

”Această reformă va garanta pensii demne persoanelor care în prezent au 30 sau 40 de ani. Dacă nu am fi aprobat această reformă, sistemul de pensii s-ar fi prăbuşit, mai devreme sau mai târziu”, a declarat premierul ceh Petr Fiala, potrivit Agerpres, citat de antena3.ro.  

Citește și: "Am sărit un pic calul". O place, de fapt, Bogdan pe Rebecca? Intențiile concurentului, date în vileag de Robi?: "Bărbații slabi fug de femeile puternice"

Foto simbol- bătrâni ieșiti la pensie

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În Cehia, vârsta de pensionare ar fi plafonată la 65 de ani pentru cei născuți după anul 1971. Se pare că actul normativ care prevede creșterea vârstei de pensionare ar fi adoptat în funcție de creșterea speranței de viață. Astfel, o persoană ieșită la pensie conform noii reforme ar trăi 21,5 ani la pensie.

”În 2000, Cehia avea un pensionat la fiecare cinci persoane.

În 2050, proporţia va fi de un pensionar la două persoane. Este clar că trebuie să acţionăm”, ar mai fi declarat premierul ceh Petr Fiala. 

Citește și: Șapte din nouă candidați pe un post la Penitenciarul Arad ar fi fost declarați inapți psihologic. Curg acuzații grave către reprezentanții instituției: "Îţi vine să crezi că a fost ordin de sus"

Fotot simbol- bărbat în vârstă care muncește

[Sursa foto: istockphotos]

Pensia minimă din Cehia ar urma să fie majorată cu până la 20% din salariul mediu. Reforma ar prevede și faptul că cei care au muncit într-un serviciu cu un grad mare de risc să iasă la pensie cu până la cinci ani mai devreme decât limita impusă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si