Un număr de 5.140 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.904 mai multe faţă de ziua anterioară, fiind efectuate aproape 43.000 de teste, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre noua variantă COVID-19. Cât de rapid se răspândește Deltacron?

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 391 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Alte 52 de decese asociate COVID-19

În ultimele 24 de ore, au fost raportate alte 52 de decese în cazul pacienților infectați cu coronavirus.

Vârful anterior de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-Cov 2 a fost atins pe 15 martie, când au fost înregistrate 4.800 de noi infectări:

 

"Creșterea nu este una foarte mare, dar este semnificativă", a declarat medicul epidemiolog Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În continuare, Ministerul Sănătății estimează o evoluție în platou sau chiar o ușoară creștere.

"Această creștere a numărului de cazuri ne face să revenim insistent la măsurile de protecție pe care Ministerul Sănătății le-a recomandat- purtarea măștii mai ales în mijloacele de transport în comun, igiena personală, evitarea aglomerațiilor. Din păcate, în mijloacele de transport în comun, lumea s-a relaxat. Este importat să urmăm aceste măsuri pentru a nu avea o creștere a numărului de cazuri", a adăugat secretarul de stat.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.120 de teste RT-PCR (8.335 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 5.785 la cerere) şi 28.819 teste rapide antigenice.

În contextul unei creșteri de noi infectări cu coronavirus în întreaga Europă, autoritățile de la București iau în calcul rediscutarea restricțiilor anti-Covid.

Citeste si: VIDEO- Deși nu mai sunt restricții, mai multe restaurante din Brașov se văd nevoite să închidă la ora 22 din lipsă de clienți

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Prima țară care a reintrodus măsuri de protejare a fost Austria, dar, potrivit unor surse citate de România TV, liderii coaliţiei ar urma să discute despre noile măsuri într-o şedinţă în zilele următoare.

Medicii spun că măsurile au fost ridicate prea repede şi ca subvarianta BA 2.2 de coronavirus ar putea sa provoace un nou val de îmbolnaviri.

Austria ar fi prima țară din Uniunea Europeană care ar reintroduce masca de protecție

Masca de protecție a fost scoasă pe data de 5 martie, urmând să fie purtată doar în spitale și transport public.

Valul de infectări este în mare parte alimentat de subvarianta BA.2 a variantei Omicron, care în unele ţări deja o depăşeşte pe „sora” ei, BA.1.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si