Florin Cîțu a adăugat că se va duce la premierul Ludovic Orban cu două scenarii, primul reprezentând o creștere de 10% a pensiilor. Despre cel de-al doilea scenariu, ministrul Finanțelor nu a dat detalii.

Citeste si: Statul român a dat amenzi de sute de milioane de lei. Vor fi șterse? Anunțul ministrului Finanțelor

„Voi prezenta premierului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment şi fiecare cu riscul său.

Unul este o creştere cu 10% a pensiilor, dar şi acolo sunt riscuri. Al doilea scenariul îl prezint premierului întâi. Există dorinţa şi îmi doresc foarte mult să creştem pensiile la începutul lui septembrie, dar să fim oneşti, avem un milion de oameni care au intrat în şomaj, avem companii care trebuie să se împrumute”, a spus ministrul, într-o intervenție televizată.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„O să creştem pensiile în septembrie. Este ceea ce putem în acest moment, o creştere de 10% în anul acesta este cea ce poate să susţină acest buget. Putem pe termen scurt să facem tot felul de nebunii cum a făcut PSD, dar trebuie să fim responsabili”.

Citeste si: Ministrul Finanțelor anunță când se redeschid mall-urile

„O opinie personală: acest proiect de lege a fost făcut fără sursă de finanţare şi dezechilibrează major stabilitatea economică a României, nu numai în 2020.

Anul viitor sunt (cheltuieli cu pensiile de, n.r.) aproape 50 de miliarde de lei în plus. Pentru investiţii am alocat 50 de miliarde”, a mai spus ministrul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si