Close sidebar
Close sidebar

Crimeea, în plin atac masiv cu drone. Ucrainenii ar fi atacat peninsula, având ca țintă mai multe poziții militare ruse

Peninsula Crimeea a fost atacată de ucraineni cu drone, aceștia vizând mai multe poziții militare ruse, printre care și un depozit de muniții. În urma atacurilor, zeci de ruși au fost uciși sau răniți, conform informațiilor presei ucrainene. Moscova a fost vizată, în același timp, de un atac cu done din Kiev, potrivit primarului capitalei ruse, care a mai menționat că apărarea antiaerană a lichidat aparatul de zbor.

Maria Stiuca,

Crimeea, în plin atac masiv cu drone

[Sursa foto: Capturi Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Crimeea a fost atacată de serviciul de securitate SBU și de forțele armate ucrainene. Presa ucraineană, citată de Reuters a informat că atacul masiv cu drone a fost lansat împotriva pozițiilor militare ruse din Peninsula Crimeea ocupată. 

Peninsula Crimeea, atacată de ucraineni. Zeci de militari ruși au fost uciși

Portalul de ştiri Ukrainska Pravda a informat vineri, citând surse SBU, că zeci de ruși au fost uciși și răniți în atacul cu drone. 

Citește și: Dronele ucrainene sunt doborâte de ruși. Apărarea aeriană rusă este în alertă cu privire la dronele din Ucraina

Presa a mai detaliat faptul că Brigada 126 a Flotei Ruse de la Marea Neagră a fost atacată în satul Perevalne, aflat în apropiere de capitala Crimeei, Simferopol, spune Agerpres.

Alte publicații ucrainene au mai informat că dronele nu au putut evita apărarea antiaeriană rusă și au lovit un depozit de muniții și alte echipamente militare, scrie Digi24.

Chiar și așa, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promis că va elibera toate teritoriile ocupate, printre care se numără și Crimeea.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Vineri seara, acesta a cerut aliaților avioane de luptă F-16 pentru a ține piept și a învinge inamicii ruși.

„Scopul nostru este să ne apropiem de momentul în care F-16 ne vor ajuta să ţinem la distanţă teroriştii ruşi. Cât de repede posibil”, a transmis Zelenski într-o înregistrare video, postată pe rețelele de socializare.

Astfel, cu ajutorul avioanelor de luptă, Ucraina poate să își consolideze contraofensiva și să își protejeze spațiul aerian.

„Echipa noastră internaţională lucrează pentru a extinde cât mai mult posibil misiunile de antrenament. Armata noastră pregăteşte infrastructura cât mai repede posibil şi trimite piloţi şi ingineri la antrenament. Trebuie să ne asigurăm că Ucraina este pe deplin pregătită”, a mai transmis liderul statului ucrainean.

Rușii susțin că au doborât o dronă ucraineană, aflată în apropiere de Moscova

AFP scrie că Serghei Sobianin, primarul capitalei ruse a anunțat sâmbătă dimineață că rușii susțin că au doborât o dronă ucraineană, aflată în apropiere de Moscova, în noaptea de vineri spre sâmbătă dimineață.

„În această noapte, forţele de apărare aeriană au distrus o dronă care se apropia dinspre districtul Istrinskii”, a scris Sobianin pe Telegram, a informat Agerpres.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Din primele informații a reieșit faptul că „nu există victime sau pagube. Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului”, a mai punctat Sobianin.

Doi morți lângă orașul ucrainean Kupiansk în urma unui bombardament rus

AFP a transmis sâmbătă că a avut loc un bombardament rus în Ucraina, care a ucis doi oameni într-un sat, Podoli, situat în apropiere de orașul Kupiansk, din regiunea Harkov din nord-est.

Citește și: Atac cu drone, la 20 kilometri de Tulcea. Portul Ismail, situat la granița cu România, a fost atacat de forțele rusești

Ulterior, Oleg Sinegubov, guvernatorul regiunii a informat pe rețelele de socializare că primele informații vin de la echipajele medicale și că a fost lovită o cafenea. În urma atacului, altă persoană ar fi fost rănită.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI