Florile criogenate nu sunt perisabile, nu necesită îngrijire și rezistă ani de zile. Deși anumite persoane le confundă, florile criogenate nu sunt flori artificiale, din plastic, ci flori naturale, care au fost stabilizate cu un amestec special pe bază de glicerină, prelungindu-le viața cu până la 5 ani. Procesul de criogenare este unul prietenos cu mediul, iar optarea pentru folosirea acestor tipuri de plante reduce amprenta de carbon și implicit, ocritoriea naturii, per ansamblu.

Cele mai apreciate exemplare sunt cele realizate de producătorul Rose Amor, un adevărat lider al industriei, care și-a început activitate încă din anul 1997 și crește trandafiri într-un mediu exotic, folosind o formulă aparte, care reușește să conserve aspectul, culoarea și uneori chiar mirosul florilor pentru o perioadă îndelungată.

Industria florilor criogenate este abia la început în România, însă specialiștii se așteaptă ca fenomenul să ia o mare amploare în acest an, datorită reluării evenimentelor, întrucât organizatorii au început să conștientizeze potențialul acestor produse.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

“Am oferit industriei florale din România peste 100.000 de trandafiri criogenați în 2021. Anul acesta cererea se va dubla datorită evenimentelor. Organizatorii au înțeles că florile criogenate sunt o alegere inedită pentru un câștig pe termen lung, durata de viață a florilor fiind foarte lungă.

Avem peste 4.000 de flori și plante criogenate, uscate sau artificiale, deci, posibilitățile de design floral sunt infinite.” spune Romulus Dică, manager general Crio Flowers.

Depozitul Crio Flowers din Constanța dispune de un portofoliu demn de invidiat, având peste 4.000 de produse pe site; cea mai reprezentativă categorie este cea a trandafirilor criogenați, care vin sub diverse mărimi, forme și culori, putând fi folosite pentru cadouri sau pentru decorațiuni.

La mare căutare în ultimul an au fost și lichenii și mușchii stabilizați, precum și panourile cu plante artificiale.

Grădinile verticale artificiale cu aspect realist au fost preferate de foarte multe spații comerciale autohtone în anul 2021, întrucât acestea reprezintă o opțiune rapidă și eficientă de a înviora un spațiu interior, oferind o pată de culoare care aduce prospețimea în acel loc, fără să necesite personal și îngrijire ulterioară.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si