Cristian Borcea a vorbit chiar pe scarile primariei unde s-a casatorit civil cu Valentina Pelinel despre noua ancheta DNA in care e acuzat ca a obtinut mai multe recompense si permisiuni de iesire din inchisoare decat orice alt detinut din Romania.

Borcea a explicat cum in cazul lui, unele luni au avut 36 de zile, datorita unui cumul de beneficii legale de care a beneificiat.

Mai mult, el a declarat ca se simte nedreptatit de faptul ca nu si-a putut vedea familia doi ani si jumatate din cauza unor dosare in care a fost achitat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Sunt tampenii care nu au nimic la baza. Intr-o luna, daca pleci cinci zile acasa, iti mai raman 25-26 zile. Scazi zilele libere, tu muncesti 20 de zile. La doua zile muncite, se da una castig. Deci, daca muncesti 20 de zile, se mai adauga inca 10 si se fac 30 zile. Corect? La 30 de zile se mai adauga 6 zile, pentru ca am locuit in 10 mp, 4 persoane in conditii necorespunzatoare.

Nu ce spun ei, ca am avut eu privilegii, se vede la dosar. Mi s-a dat la Jilava, in ultimii doi ani jumatate, cate 6 zile ca am locuit intr-o camera de 10 mp, 4 persoane. Deci nu am avut 33 de zile, au fost luni in care am avut si 36 de zile, pentru ca am avut 6 zile castig prin legea 169 prin care, daca nu ai conditii corespunzatoare ti se dau 6 zile: 20 de zile plus 10 zile castigate prin munca si cu 6 sunt 36 zile.
Comisiile, sunt sigur ca vor vedea si vor verifica.

A doua problema: ar trebui sa-l intrebati pe domnul Dumitrascu atunci cand mai intra la televizor” eu, doi ani de zile, am fost privat de perimsii de iesire din penitenciar, de a-mi vedea familia, copiii – mi s-au nascut doi copii, deoarece eram angrenat, acuzat si inculpat in doua dosare penale in care pana la urma am fost achitat de Curtea Suprema de Justitie. Iar eu doi ani de zile n-am beneficiat de permisii pentru ca am fost acuzat si inculpat. Pana la urma, am fost achitat in acele dosare! Prezumptia de nevinovatie si acei doi ani in care nu mi-am vazut copiii, familia, pentru astea cine plateste?”, a explicat Cristi Borcea.

Intrun comunicat al FSANP (Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor) se arata: „Detinutul Borcea Cristian figureaza in evidente cu luni in care ar fi lucrat cate 30 de zile (ex: ianuarie, iunie 2018) si chiar 33 de zile (martie 2018), excluzand celelalte activitati pe care cei care i-au acordat creditele pretind ca le-ar fi facut, in conditiile in care in acele luni a avut cate 5-7 zile de permisiune de iesire din penitenciar”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si