Fostul parlamentar- aflat din 10 iunie in Arestul Politiei Capitalei- a fost dus miercuri la Judecatoria Sectorului 1, unde magistratii au judecat prelungirea mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui Boureanu, avocatii acestuia cerand inlocuirea acestei masuri cu una mai blanda.
 

Citeste si: Cluj: Sase raniti, dupa ce autocarul in care se aflau s-a ciocnit cu un autoturism si s-a rasturnat

Magistratii au decis ca fostul parlamentar sa fie plasat judecat sub control judiciar, avand mai multe interdictii, intre care pe cea de a parasi localitatea sau de a lua legatura cu martorii si cu politistii implicati in conflictul in urma caruia a fost retinut.

Decizia magistratilor Judecatoriei Sectorului 1 nu este definitiva, putand fi contestata de procurori la Tribunalul Bucuresti.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Tot miercuri, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti a anuntat ca procurorii au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a lui Cristian Boureanu, pentru trei infractiuni de ultraj, si a prietenei acestuia, Laura Dinca, pentru marturie mincinoasa.

Anchetatorii spun ca Laura Dinca, prietena lui Cristian Boureanu, care se afla cu acesta la momentul incidentului, a fost audiata ca martor in 9 iunie si in 6 iulie si "a facut afirmatii mincinoase si a creat o situatie favorabila inculpatului". Procurorii spun ca declaratia pe care Laura Dinca a dat-o in 6 iulie a fost in contradictie cu declaratia anterioara si cu probatoriul din acest caz.

Dosarul a fost trimis spre solutionare Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

Procurorii arata, in rechizitoriu, ca in 9 iunie, in jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-fata intr-un autoturism oprit in trafic in zona Piata Charles de Gaulle de catre un echipaj de politie rutiera, a devenit violent la momentul solicitarii documentelor de identitate de catre un agent de politie. Boureanu l-a amenintat pe acesta, i-a prins degetele mainii drepte prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rasucit mana stanga, i-a rupt camasa uniformei de serviciu si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni care pot necesita 15-20  zile de ingrijiri medicale. De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi politisti din echipaj, mai spun procurorii.

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost dus in Arestul Central al Politiei Capitalei in 10 iunie, dupa ce pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva pe 30 de zile, pentru ultraj.

Citeste si: 12 persoane, implicate intr-un accident pe autostrada Timisoara-Lugoj. O persoana a fost dusa de urgenta la spital

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si