In fata sediului cladirii Mitropoliei Ardealului unde a avut loc judecata s-au strans aproximativ 150 de persoane, femei si barbati, sustinatori ai fostului preot.
Acestia cred in nevinovatia lui si afirma ca mass-media este de blamat in acest caz, jurnalistii fiind cei care l-au adus pe Cristian Pomohaci in aceasta situatie.

Tocmai de aceea, au format un cordon la intrarea in cladire, pentru a-l proteja de ochii presei, in momentul in care a iesit de la judecata.
In aplauzele sustinatorilor care au agresat jurnalistii, Pomohaci s-a urcat in masina cu care a venit la Sibiu inca de la ora 09.00 si a plecat. Fostul preot nu a facut declaratii presei.

Anterior, reprezentantii Miropoliei Ardealului au anuntat ca sustinatorii nu vor reusi sa influenteze membrii Consistoriului.
”Consistoriul Mitropolitan va judeca apelul domnului Cristian Dorin Pomohaci cu deplina obiectivitate si impartialitate, respectand prezumtia de nevinovatie a acestuia, precum si dreptul la aparare, in conditiile prevazute de Regulamentul Autoritatilor Canonice Disciplinare si ale Instantelor de Judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane.

Pentru a elimina orice suspiciune privitoare la obiectivitatea procedurii de judecata, sedinta Consistoriului, care nu este publica, va fi inregistrata audio si video”, au anuntat reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului judeca, marti, recursul depus de fostul preot si i-a oferit acestuia posibilitatea de a-si alege un aparator bisericesc dintre cei atestati de Patriarhia Romana.
”Avand in vedere principiul judecatii echitabile si al respectarii dreptului la aparare, Consistoriul a trimis citatie persoanei invinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propusi de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe langa inscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, sa uzeze si de dreptul sau de a se apara in fata instantei bisericesti de judecata. Totodata, instanta i-a oferit posibilitatea apelantului de a-si alege un aparator bisericesc, dintre persoanele nominalizate in citatie, aparatori bisericesti atestati de catre Patriarhia Romana, conform art. 122 din Regulament”, au anuntat reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

Pana la data fixata pentru termenul de judecata, la instanta bisericeasca au putut fi depuse si alte marturii concrete in apararea sau in acuzarea apelantului.
Consistoriul Mitropolitan au precizat ca prin aplicarea masurilor canonice ”nu se urmareste pedepsirea persoanei invinuite, care se poate intoarce prin pocainta, ci numai apararea institutiei Bisericii, a ordinii si a disciplinei canonice, a moralitatii si a sacralitatii vietii bisericesti”.

”Orice pedeapsa canonica aplicata de o instanta bisericeasca se deosebeste de pedepsele instantelor civile si penale prin faptul ca nu interzice niciun drept civil, nu priveaza de libertate, cel pedepsit ramanand o persoana libera de a profesa orice activitate in cadrul societatii

civile!”, au afirmat reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

In cazul in care va fi nemultumit de solutia de la Sibiu, fostul preot poate depune contestatie la Patriarhie.
Preotul Cristian Pomohaci, care a fost caterisit de catre Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, a contestat decizia la Mitropolia Ardealului de care apartine ierarhic parohia in care a slujit.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si