UPDATE- Fostul primar Cristian Popescu Piedone a ieșit din penitenciar. El a declarat miercuri, la ieșirea din penitenciar, după ce a fost achitat în dosarul Colectiv, că își va relua funcția de primar și că nu va cere despăgubiri de la statul român. 

„Cu siguranţă, da, dacă nu au făcut alegeri, ce să fac? Scaunul e liber, trebuie să mă întorc”,

a spus el.

UPDATE- Potrivit Prefecturii Capitalei, fostul primar al Sectorului 4 are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală. El a fost achitat miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție după ce fusese condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv.

„Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în ce îl priveşte pe domnul Cristian Popescu Piedone,  prin care a fost desfiinţată condamnarea de la Curtea de Apel Bucureşti, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să îşi reia mandatul, fără nicio restricţie legală.

Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desfiinţată, iar toate efectele condamnării sunt desfiinţate retroactiv”, a precizat Prefectura Capitalei.

Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă, executorie şi opozabilă tuturor, nici prefectul, nici consiliul local neavând opţiunea nerespectării ei. 

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție după ce fusese condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

El urmează să fie pus în libertate.

Cristian Popescu Piedone va fi pus în libertate

„Admite recursul în casaţie formulat de inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone împotriva aceleiaşi decizii. Casează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone, desfiinţând în aceleaşi limite şi sentinţa penală nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016 şi, în rejudecare: În temeiul art. 448 alin. 1 pct. 2 lit. a şi alin. 3 Cod procedură penală, cu referire la art. 396 alin. 5 Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală, achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (autorizaţia SC Colectiv Club SRL).

Citește și: Responsabilii pentru tragedia de la Colectiv vor plăti pensia de întreținere pentru fiica uneia dintre victime

Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat. Anulează formele de executare emise în baza sentinţei penale nr.

1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti- Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză”, se arată în minuta ÎCCJ, potrivit news.ro  

Magistrații au respins ca nefondate recursurile în casație formulate de inculpații Matei George Petrică, Anastasescu George Alin, Niță Cristian Mihai și Radu Antonina împotriva condamnărilor pronunțate de Curtea de Apel București.

Decizia Înaltei Curţi este definitivă.

Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4 a fost condamnat în luna mai 2022, de Curtea de Apel București, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Condamnarea în primă instanță a fost de 8 ani și 6 luni de închisoare.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Printre cei condamnați se află și George Alin Anastasescu, patronul clubului Colectiv. El va executa un total de 11 ani și 8 luni de închisoare alături de Costin Mincu, patron al clubului Colectiv- 8 ani de închisoare, Paul Cătălin Gancea, patron al clubului Colectiv- 6 ani şi 4 luni de închisoare, pirotehnistul Viorel Zaharia- 6 ani şi 10 luni de închisoare, pirotehnistul Marian Moise- 6 ani şi 10 luni închisoare, pompierul Antonina Radu- 8 ani şi 8 luni închisoare, pompierul George Petrică Matei- 8 ani şi 8 luni închisoare. De asemenea, Cristian Mihai Niţă, reprezentant al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Citește și: Cum s-au schimbat legile în România după tragedia de la Colectiv. În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015, peste 60 de persoane aveau să-și piardă viața

Seara de 30 octombrie 2015 a rămas în amintirea românilor. Sute de tineri care se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din București, asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity. La ora 22.32, în timpul concertului, a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. Bilanţul- 64 de morţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si