Cristina Țopescu ar fi comis o eroare fatală, utilizând un medicament interzis depresivilor. Conform unor surse citate de Libertatea, la căpătâiul prezenatoarei, anchetatorii au găsit două flacoane deschise: unul de Diazepam și al doilea de Ketonal (pentru dureri de cap).

Diazepam este un medicament cu efecte puternice, care se eliberează doar pe rețetă de la medic. El este utilizat pentru crize de anxietate (stare de frică nejustificată) și probleme de somn (insomnie).

Prospectul medicamentului indică însă clar faptul că acesta este contraidicat în cazurile de depresie (cu sau fără tulburări de anxietate) dar și persoanelor care suferă de apnee (o tulburare de somn în care apar pauze anormale în respirație, în timpul somnului).

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Apneea este un sindrom destul de greu de detectat, pentru că se manifestă exclusiv în timpul somnului. Netratată, aceasta duce la stop-cardiorespirator în timpul somnului sau se dezvoltă în hipertensiune arterială, infarct miocardic, artimii.

Cristina Țopescu a murit în somn, iar cauza morții este pentru moment necunoscută (se presupune că a făcut infarct sau atac cerebral). Se presupune că ia folosea Diazepam pe post de somnifer însă nu este exclus ca prezentatoarea să fi prezentat simptomele unui atac de panică (asemănătoare cu cele ale unui infarct) în seara de dinaintea morții.

Cazul Ioan Gyuri Pascu

În septembrie 2016, actorul familia actorului Ioan Gyuri Pascu a chemat ambulanța invocând faptul că acesta prezenta simptomele unui atac de panică. Diagnosticul de atac de panică și insomnie a fost confirmat de medicul de pe ambulanță iar acesta i-a administrat doar un tratament cu Diazepam. Două ore mai târziu, Gyuri a intrat în comă și nu a mai putut fi salvat.

Legiștii au stabilit că actorul a murit din cauza unui infarct miocardic major.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si