Centrul de transfuzie sanguina din Iasi face cu greu fata cererii spitalelor. Pe timpul verii, cand toata lumea e in vacanta, si numarul donatorilor  scade vertiginos. Asa se face ca rudele celor bolnavi, care au nevoie urgenta de sange, stau in fata spitalelor si ii implora pe trecatori sa doneze.

Lavinia Spcripcariu, director centru Transfuzii: „In perioada iulie-august ne confruntam cu aceasta criza de sange”. 

Astazi, la centru l-am gasit pe un tanar care a venit cu prietenii lui sa faca o fapta buna. Mama sa este in spital si desi n-are aceeasi grupa de sange cu ea, n-a ezitat sa se gandeasca la salvarea altora.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

„Am vazut un mesaj pe Facebook, avem si noi un caz in familie si am venit cu niste prieteni si pentru cei care au nevoie si pentru mama mea”, spune tanarul.

Si aceasta tanara a venit de la Pascani, special pentru a dona sange.

Cea mai mare criza de sange a fost in urma cu doua zile.

Holul centrului de transfuzii sangvine era gol. Astazi, coridoarele s-au mai  umplut, dar din pacate tot nu sunt suficienti donatori.

Pentru ca situatie de criza din spitale sa treaca, numarul donatorilor ar trebui sa fie in permanenta ridicat. Singura grupa de sange de care nu duce lipsa centrul de transfuzie din Iasi este B cu RH  pozitiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si