Close sidebar
Close sidebar

"Criza de la Kaliningrad", discutată la Bruxelles. Cum răspunde Lituania la ultimatumul lui Putin

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, prezent la Bruxelles, la ședința Consiliului European, unde se află și Klaus Iohannis, a făcut declarații cu privire la situația tensionată dintre țara sa și Rusia ca urmare a blocării tranzitului către Kalinigrad.

Sorin Negru,

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a fost recent primit la palatul Cotroceni de Klaus Iohannis

[Sursa foto: Presidency.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Gitanas Nauseda a declarat că aşteaptă din partea Comisiei Europene să clarifice cu ''mai multă precizie'' cum trebuie aplicate sancţiunile împotriva Rusiei după agresiunea acesteia împotriva Ucrainei.

Citeste si: "Cel mai periculos loc din lume". Un mic orășel din țara NATO vecină cu Rusia, amenințată de Putin

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

După aplicare acestor restricții, Lituania a blocat parţial tranzitul de mărfuri către enclava rusă Kaliningrad, iar Kremlinul a amenințat cu represalii.

Președintele Lituaniei: "E necesară stabilirea normelor cu mai multă precizie''

''Lituania nu introduce propriile sale sancţiuni. Noi doar respectăm normele stabilite de Uniunea Europeană şi aplicăm sancţiunile în baza acestor reguli. Aşadar, este desigur necesară stabilirea normelor cu mai multă precizie'', a spus Nauseda într-o declaraţie acordată presei înaintea summitului european de la Bruxelles.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI