Close sidebar
Close sidebar

Criză de sânge în spitalele din România după sărbători! Situația este deosebit de gravă

Dupa sarbatorile de iarna, spitalele si centrele de transfuzii au ramas din nou fara sange. Numarul donatorilor a scazut dramatic in aceasta perioada, iar medicii abia acopera urgentele. In foarte multe cazuri, familiile pacientilor sunt rugate sa faca rost de sangele care le pot salva viata rudelor.

G.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Luca, in varsta de numai 6 ani, este internat la Institutul Clinic Fundeni, dupa ce a fost diagnosticat cu leucemie acuta. Ca sa poata trai, baiatul are mare nevoie de transfuzii.

Pentru ca in spital nu este suficient sange, medicii le-au cerut parintilor sa faca ei rost de lichidul vital. In timpul vacantei de iarna, foarte putini donatori mai calca pragul centrelor de transfuzii. In multe situatii, doar apelurile umanitare ii mai mobilizeaza pe romani.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Criza de sange este in toata tara. Se intampla des ca unele operatii sa fie amanate, pana si urgentele sunt acoperite cu greu.

Medicii fac apel la populatie sa mearga sa doneze constant, pentru ca unele elemente ale sangelui au o durata mica de viata.

Tara noastra este pe ultimele locuri din Europa in ceea ce priveste donarea de sange.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI