Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat vineri că a decis reprogramarea, începând cu data de 16 februarie, a celor 66.884 de persoane cu vârste sub 65 de ani care ar fi trebuit să primească prima doză între 30 ianuarie şi 11 februarie.

Practic, în perioada următoare vaccinarea va continua doar pentru persoanele peste 65 de ani și rapelul pentru cele care deja au primit prima doză.

Citeste si: Încă o bulină neagră pentru România! Ce scrie presa internațională despre tragedia de la Matei Balș

Criza de vaccinuri în România: o nouă amânare

Numărul persoanelor sub 65 de ani care erau programate la prima doză de vaccin anti-COVID și care vor fi amânate este de 66.884. Între acestea erau persoane programate deoarece sunt considerate vulnerabile, având boli cronice.

"CNCAV ia ca măsură de siguranţă, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie şi 11 februarie, pentru data de 16 februarie şi ulterior, în ordinea planificării iniţiale", se arată într-un comunicat de presă al Comitetului de vaccinare.

Citeste si: Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu decesele semnalate în urma vaccinării

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Reprogramări pe bandă rulantă din lipsă de vaccinuri

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea iniţială şi se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile şi a celor fără adăpost.

CNCAV: Situația este una temporară

Fiecare persoană va fi înştiinţată prin SMS cu privire la data şi intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă şi va regăsi informaţiile în secţiunea "Programările mele" din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate şi telefonic.

CNCAV precizează că această situaţie este una temporară, până la data de 15 februarie.

Potrivit aceleiaşi surse, măsura a fost luată având în vedere diminuarea cantităţilor de vaccin livrate anterior de BioNTech/Pfizer, precum şi lipsa predictibilităţii privind tranşele de vaccin livrate de compania Moderna pentru lunile februarie şi martie, dar şi comunicatul Agenţiei Europene a Medicamentului din 28 ianuarie privind modificarea Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP) Comirnaty, respectiv clarificarea indicaţiei de administrare a dozei de rapel la exact 21 de zile după administrarea primei doze.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Incendiul de la Spitalul "Matei Balş". Premierul Florin Cîțu, mesaj dur după tragedie

"Precizăm că această companie farmaceutică a anunţat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior", precizează CNCAV.

Prima amânare a vizat 35.300 de români

Reprezentanţii CNCAV anunţau la începutul săptămânii că începând cu data de 28 ianuarie, 35.304 persoane care deservesc activităţi esenţiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie-11 februarie sunt în curs de replanificare pentru administrarea primei doze.

Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si