Conducerea anunta ca astazi va opri si al doilea grup, iar maine pe ultimul. In acest context pretul energiei electrice ar putea sa creasca.

Iata ca de 6 zile 7.000 de mineri au aderat la greva generala in Complexul Energetic Oltenia. Ei cer o marire salariala de 45% si vouchere de vacanta. Dupa o prima negociere cu Ministrul Energiei, Anton Anton, tot ce au obtinut a fost o marire de doar 12 procente si vouchere de vacanta.

Nemultumirea fata de esecul intalnirii cu ministrul a continuat si iata ca ne aflam in fata unei crize fara precedent: Termocentrala Rovinari a oprit noaptea trecuta unul dintre cele 3 grupuri, iar daca minerii nu vor relua lucrul in cariere, astazi la pranz va opri al doilea grup si maine pe ultimul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In aceste conditii, Romania importa energie la maximum, pentru ca nu produce suficient. Un megawatt ora se vinde pe bursa chiar si cu 630 de lei, cu 32 de euro mai mult peste cel din Slovacia, de exemplu si cu 42 de euro peste cel din Cehia.

Romania functioneaza in aceasta perioada cel mai mult pe hidrocarburi, cumva productia de hidro ar trebui sa creasca, insa nivelul apelor este redus, iar pe nuclear putem functiona doar in 2 unitati.

Evident, facturile romanilor vor exploda. Desi OUG 114 prevede plafonarea pretului la energie, totusi furnizorii vor prelua diferenta de energie importata, ca atare avem: 2% cost de productie, 2% component de transport, 2% component de distributie si 2% component de furnizare, ca atare facturile romanilor la energie vor creste cu 8 procente in aceasta iarna.

Chiar la aceasta ora, ministrul Energiei s-a dus la negocieri cu minerii, a anuntat o conferinta de presa si ne asteptam ca scenariul cel mai negru sa nu se adevereasca, altfel, Romania risca se intre intr-o criza fara precedent!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si