Spitalul Sfantul Pantelimon din Capitala se afla printre cel mai grav afectate de aceasta criza, dupa cum recunoaste chiar managerul institutiei. Luna de luna se duc pe medicamente bani care, in mod normal, ar fi suficienti doar unei sectii.

De cateva luni, multe spitale sunt in pragul falimentului.

"Aproape toate spitalele din tara, spitalele publice, trec printr-o criza majora privind bugetul, marea majoritate nu mai au fonduri, chiar si in luna noiembrie multi manageri de spitale ni s-au plans ca sunt la limita cu platile pe salarii", a explicat Vasile Barbu, reprezentant Asociatia pentru Protectia Pacientilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

La Spitalul Sfantul Pantelimon din Capitala, de multe ori, pacientii nu pot beneficia de ingrijirile medicale necesare.

in fiecare luna, la Spitalul Sfantul Pantelimon ajung 3.400.000 de lei, iar o buna parte din bani intra in fondul de salarii. Marea problema, recunoaste managerul institutiei, este lipsa investitiei in medicamente si materiale sanitare. Asa se face ca, cel mult 200.000 de lei se duc catre medicamente si revizii ale aparatelor din spital.

O suma care in mod normal este neceara doar unei sectii.

Probleme sunt si la Institutul Marius Nasta, din Capitala, unde au fost amanate mai multe operatii.

"O zi au suspendat operatiile pentru ca lipseau materiale importante, manusi, cauter, ata medicinala. Problema e legea achizitiei care spune ca trebuie sa ai tei oferte ca sa poti cumpara, dar medicii se plang, cum sa astepti cand ai un pacient pe masa de operatie", a afirmat un fost pacient al Institutului Marius Nasta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si