In sectorul 3, de exemplu, rampa de transfer a gunoiului s-a mutat din nou in oras!

In partea stanga a ecranului vedeti imagini filmate in septambrie 2018. Iar in dreapta imagini filmate astazi.

Citeste si: Carambol pe Valea Oltului! O mamă și cei patru copii ai săi, prinși în accident

Depozitul temporar de transfer al gunoiului din sectorul 3 al capitalei trebuia inchis inca de anul trecut.

Conform reprezentantilor garzii de mediu, nu indeplinea conditiile legale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Chiar daca spatiul de depozitare este la doar cateva sute de metri de locuintele oamenilor, zeci de camioane de gunoi sunt descarcate aici zilnic. Altele incarca si pleaca catre groapa de gunoi din localitatea Vidra. Singura disponibila in momentul de fata dupa ce Depozitul de la Glina a fost inchis recent.

Citeste si: IREAL! O româncă a fost condamnată la închisoare în Italia pentru că își bătea părinții. Ce îi făcea copilului este terifiant

Fenomenul declansator a fost acum vreo doua saptamani daca nu ma insel ca nu am data exacta, cand s-a suspendat activitatea la groapa Glina in urma amenzii Garzi. Practic colectatorul de pe sectorul 3 nu mai avea unde sa depoziteze ca acolo s-au inchis portile.

In consecinta, garda de mediu s-a razgandit. Numai ca...Legea nu permite asa ceva! Rampele de transfer trebuie autorizate, trebuiesc facute conform legii deci, nu exista asa ceva.

Acolo este clar un spatiu verde prevazut in planul urmabistic general al municipiului Bucuresti, ca atare smecheria asta nu o sa tina prea mult.

Citeste si: Ziua Femeii. Ce nu e bine să faci mâine

Anul trecut Comisia Europeana a demarat proceduri de infringement impotriva Romaniei, pentru nerespectarea obligatiilor in domeniul deseurilor.

Autoritatile trebuiau sa închida 68 de gropi de gunoi neconforme pâna la data de 16 iulie 2009. Am cerut si primariei sectorului 3 lamuriri despre autorizarea acestui spatiu ca rampa de transfer, insa pana la momentul difuzarii acestui reportaj nu am primit niciun raspuns.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si