Close sidebar
Close sidebar

Criza loveste farmaciile. 123 de medicamente vor fi scoase de pe piata, 800 de mii de pacienti, afectati

Piata medicamentelor este afectata de ieftinirea pastilelor. De la 1 iulie, va avea loc o noua ieftinire, de 35%, ceea ce va duce, cel mai probabil, la disparitia a 123 de medicamente de pe piata. CAS spune ca vrea sa vada daca farmaciile vor incepe sa recomande sau nu cele mai ieftine produse clientilor.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De la 1 iulie, urmeaza sa se aplice o noua ieftinire obligatorie, iar aceasta va afecta piata si va adanci criza medicamentelor din farmacii.

Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM, pentru Digi 24: „ Impactul adoptării acestei măsuri care urmează să fie implementată de la 1 iulie riscă să scoată din piaţă 123 de medicamente. În jur de 800 de mii de pacienţi riscă să fie afectaţi serios.”



Nicolae Fotin, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului: „Legat de cele 123 de molecule, am auzit lucrul acesta din martie şi am solicitat de nenumărate ori aceste molecule. Nici până acum n-am primit răspuns.”

Cezar Irimia, Asociaţia Bolnavilor de Cancer: „ În acest moment lipsesc 10-12 medicamente în patologia oncologică. Tratamente întrerupte la pacienţii cu cancer, ceea ce înseamnă recidivă sau chiar deces.”


Potrivit Digi 24, producătorii şi comercianţii de medicamente fac profit, mai ales, din produsele scumpe, care înseamnă 70% din piaţă. Cele ieftine nu prea sunt prescrise şi oricum nu pot asigura tot tratamentul necesar.

Şi totuşi, preşedintele interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate insistă că problema e la farmacii.

Radu Ţibichi, preşedintele CNAS: „Farmaciile au obligaţia de a informa pacientul cu privire la preţurile cele mai ieftine.
De foarte multe ori acest lucru nu se întâmplă.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI