Israelul a anunțat joi dimineața că furnizarea de apă și energie electrică nu va fi repornită în Fâșia Gaza până când ostaticii nu vor fi eliberați de gruparea Hamas.

Ministrul israelian al Energiei a transmis cu scurt timp în urmă că energia electrică nu va fi repornită pe teritoriul enclavei Gaza până când ostaticii israelieni nu vor fi eliberați.

Citește și: Ce cadou a primit Putin de ziua lui de la gruparea teroristă Hamas

„Ajutor umanitar pentru Gaza? Niciun întrerupător electric nu va fi pornit, niciun hidrant de apă nu va fi deschis și nici un camion de combustibil nu va intra până când răpiții israelieni nu vor fi înapoiați acasă”, a spus Israel Katz, ministrul Energiei de la Tel Aviv.

"Nimeni nu ne va predica lecții de morală", a adăugat oficialul israelian citat de Sky News.

Câți ostatici israelieni se află în buncărele din Fâșia Gaza 

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat, joi, că țara a reușit să identifice 97 de persoane luate ostatici în Fâșia Gaza sâmbătă.

Israelul a declarat anterior că până la 150 de persoane au fost capturate când militanții Hamas și-au lansat atacul surpriză.

Hamas spune că a ascuns ostaticii în „locuri și tuneluri sigure” din Gaza și a amenințat că-i va ucide, dacă zonele rezidențiale sunt bombardate de Israel fără avertisment.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Printre ostatici se află multe femei, copii și oameni în vârstă, inclusiv o femeie de 84 de ani luată din propria casă și dusă cu forța în Gaza.

Situație fără precedent pentru Israel

În timp ce sute de mii de trupe israeliene, regulate și rezerviste, se adună la granițele Gazei, guvernul israelian se confruntă cu o situație aproape imposibilă, notează BBC News.

Ostaticii capturați de militanții Hamas în sudul Israelului sunt ținuți în locuri secrete din Gaza. Printre aceștia se numără femei, copii și bătrâni.

Dacă Israelul decide să lanseze o invazie terestră pe scară largă a Gazei, așa cum se așteaptă toată lumea, atunci care sunt șansele acei ostatici să supraviețuiască?

În culise, se crede că Qatar, Egipt și alte țări încearcă să negocieze o eliberare parțială a acelor ostatici. O idee discutată este ca Hamas să elibereze femeile și copiii prizonieri în schimbul a 36 de prizonieri palestinieni din închisorile israeliene.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Criza ostaticilor, o "situație imposibilă" pentru Israel. Cine sunt persoanele răpite de Hamas

Criza ostaticilor, o "situație imposibilă" pentru Israel. Cine sunt persoanele răpite de Hamas

Michael Milstein, analist principal la Institutul pentru Politică și Strategie de la Universitatea Reichman din Israel, a declarat la BBC că, deși în vremuri normale prioritatea numărul unu pentru Israel ar fi întoarcerea acelor ostatici, astăzi este eliminarea Hamas ca amenințare militară. 

Nici Israelul, nici Hamas nu sunt în dispoziție pentru compromis sau pentru concesii în acest moment. Israelienii sunt șocați și revoltați că bărbații înarmați au reușit să treacă atât de ușor granița de sud și apoi să ucidă cu sânge rece cel puțin 1.200 de oameni.

Amenințarea Hamas: executăm câte un ostatic pentru fiecare rachetă căzută în Gaza

Hamas a amenințat că va „executa” câte un ostatic de fiecare dată când un atac aerian israelian ucide civili fără avertisment.

Nu există nicio dovadă că au făcut acest lucru până acum. Miercuri seara, Hamas ar fi eliberat o femeie ostatică împreună cu copiii ei.

Criza ostaticilor, o "situație imposibilă" pentru Israel

Criza ostaticilor, o "situație imposibilă" pentru Israel


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si