Astăzi, se împlinesc 14 zile de când britanica Nicola Bulley a dispărut misterios . Femeia, de 45 de ani, a fost văzută ultima dată plimbându-și câinele pe malul râului în St Michael’s on Wyre, Lancashire, vineri, 27 ianuarie, la scurt timp după ce și-a lăsat cei doi copii în vârstă de șase și nouă ani, la o școală din localitate.

Ulterior, telefonul ei a fost găsit pe o bancă cu vedere la râu de o altă persoană care ieșise la plimbare cu animalul de companie.

De atunci, căutările nu au reușit încă să clarifice ce s-a întâmplat cu femeia.

O femeie din Marea Britanie a dispărut de 14 zile 

Anchetatorii au declarat că nu au o părere clară cu privire la ceea ce s-a întâmplat, însă au lucrat la ipoteza principală conform căreia femeia ar fi căzut accidental în apă. Mai mult, aceștia au exclus orice variantă de crimă, deși familia Nicolei crede în continuare că există posibilitatea ca altcineva să fi fost implicat.

Pe de altă parte, șeful Specialist Group International, Peter Faulding, a declarat că este "sută la sută" sigur că Nicola nu se afla în porțiunea de râu suspectată inițial și că misiunea sa este finalizată.

Poliția a fost nevoită să avertizeze membrii că nu este corect ca cei implicați să-și facă singuri dreptate atunci când sunt în misiuni de căutare, iar aseară un grup a primit un ordin de dispersie.

Cronologia evenimentelor de la dispariția femeii

Vineri, 27 ianuarie, la ora 8.26 dimineața, Nicola a plecat de la locuința sa din Inskip cu cele două fiice ale sale, lăsându-le la școală și purtând o scurtă conversație cu un alt părinte aproximativ 15 minute.

Căutările pentru mama a doi copii dispărută în Marea Britanie au intrat în cea de-a 14-a zi, fără a exista încă o dovadă clară a ceea ce s-a întâmplat cu ea

Căutările pentru mama a doi copii dispărută în Marea Britanie au intrat în cea de-a 14-a zi, fără a exista încă o dovadă clară a ceea ce s-a întâmplat cu ea

[Sursa foto: mirror.co.uk]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După ce a plecat de la școală, la ora 8.43, a ieșit cu animalul ei de companie la plimbare de-a lungul râului. Ulterior, în jurul orei 8.50 ea a fost văzută de un un alt bărbat care se afla în zonă, iar la ora 8.53 Nicola i-a trimis un e-mail șefului său.

Se pare că mai apoi i-a trimis un mesaj prietenului ei pentru a se întâlni mai târziu în cursul săptămânii și apoi s-a conectat la o conferință telefonică de lucru la ora 9.01. Mai mult, ea a fost văzută de un al doilea martor la ora 9.10 iar ultima apariție cunoscută înainte ca telefonul ei să fie găsit pe o bancă a fost la ora 9.33. Partenerul lui Nicola, Paul Ansell, a fost contactat în jurul orei 10.50 și tot atunci a fost anunțată și poliția.

Citește și: O femeie a dispărut fără urmă, după ce a ieșit la plimbare cu câinele său. Mesajul șocant lăsat de tânără pe rețelele sociale

Pe data de 28 ianuarie, polițiștii au desfășurat o serie întreagă de acțiuni printre care căutări cu drone, elicoptere și câini ai poliției. Aceștia au fost asistați de serviciul Lancashire Fire and Rescue, precum și de echipa de salvare montană Bowland Pennine și de echipa de căutare subacvatică din nord-vest. În aceeași zi, terenul unei case, aparent nelocuite, a fost cercetat înainte ca proprietarul să ajungă și să-și dea acordul pentru acest lucru.

Copiii așteaptă ca mama lor să se întoarcă

Pe 29 ianuarie, peste 100 de locuitori au organizat o întâlnire unde au discutat despre sporirea căutărilor. Poliția i-a îndemnat pe voluntari să dea dovadă de prudență, descriind râul și malurile sale ca fiind "extrem de periculoase" și spunând că activitatea în aceste zone prezintă "un risc real pentru public".

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Următoarea zi, Sally Riley de la Lancashire Constabulary a declarat că poliția nu tratează dispariția doamnei Bulley ca fiind una suspectă. Mai mult, ea a spus că telefonul lui Nicola a fost găsit pe o bancă, cu un apel al poliției încă pe ecran. Și familia ei a dat o declarație în care a spus că a fost "copleșită de sprijinul" din partea comunității și că fetele Nicolei erau "disperate să o aibă pe mămica lor înapoi acasă în siguranță".

Citește și: "A dispărut fără urmă". O creatoare de modă a fost răpită din propria casă și e de negăsit

Pe data de 3 februarie Poliția din Lancashire a confirmat pentru prima dată că lucrează la ipoteza că Nicola ar fi căzut în râu dar a spus că este "posibil" ca o "problemă" cu câinele ei să o fi dus la marginea apei. Atunci i-a îndemnat pe oameni să caute hainele lui Nicola. Poliția și-a retras din căutări pe data de 8 februarie și a declarat că sunt "100%" convinși că Nicola nu se afla la rău în zona băncii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si