Noi modificări în criteriile de eligibilitate pentru oamenii care donează sânge la Crucea Roșie din America. Aceste au stârnit numeroase controverse în rândul americanilor.

Citește și: Cutremur în timp ce salvatorii români încercau să scoată un tânăr de sub dărâmături

Pe site-ul Crucii Roșii din SUA se menționează că s-au respectat recomandările FDA (n.r.- agenție guvernamentală din domeniul medical din America) în decizia lor de a permite donatorilor să-și declare sexul în funcție de cum se identifică.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV- În orașele distruse din Turcia, oamenii așteaptă un miracol- să afle de la salvatori că cei dragi sunt în viață. Reportaj Știrile Kanal D de la fața locului

Crucea Roșie din America permite donatorilor de sânge să-și declare sexul în funcție de cum se identifică

Pe site scrie că organizația „înțelege că există o diferență între sexul biologic și gen”, dar urmează recomandările Administrației Medicamentelor și Alimentelor (Food and Drug Administration), care includ faptul că eligibilitatea va fi determinată pe baza sexului declarat de donator și nu cel biologic.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Drama lui Matei, copilul care suferă de cancer, căruia România nu îi poate oferi șansa la viață. „Matei, o să te faci bine! Uite câţi oameni îți sunt îngeri”

Astfel, schimbarea va permite bărbaților să fie scutiți de amânarea de 3 luni asociată în mod normal cu bărbații care au activitate sexuală cu alți bărbați în mod activ. În acest sens, există un potențial risc pentru angajații Crucii Roșii, pentru donator și în privința viabilității donațiilor de sânge.

Citește și: Băiatul lovit de tren la Vatra Dornei, operat timp de 13 ore. Medicul Sidonia Susanu, care i-a replantat Alexiei ambele brațe, a reușit să-i replanteze piciorul adolescentului

Criteriile existente anterior pentru bărbații care au relații sexuale cu bărbați au fost create din cauza unei rate mai mari de transmitere a HIV și alte boli cu transmitere sexuală  în rândul bărbaților gay și bisexuali. Bărbații care au întreținut relații sexuale cu un bărbat nu puteau dona sânge pe o perioadă de trei luni.

Citește și: Mărturiile pacienților medicului arestat

Lesbienele și femeile bisexuale sunt scutite de la această amânare, scrie  reduxx.info.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si